Састају се лидери САД и ЕУ

Самит лидера Европске уније и Сједињених Америчких Држава одржаће се 28. новембра у Вашингтону, а европска дужничка криза биће главна тема скупа. Поред тога, биће ријечи и о кризи у Ирану и Сирији и новим односима на сјеверу Африке после „арапског пролећа”. ЕУ ће представљати предсједник Европског савета Херман Ван Ромпеј, предсједник Европске комисије Жозе […]

субота, новембар 26, 2011 / 08:17

Самит лидера Европске уније и Сједињених Америчких Држава одржаће се 28. новембра у Вашингтону, а европска дужничка криза биће главна тема скупа.

Поред тога, биће ријечи и о кризи у Ирану и Сирији и новим односима на сјеверу Африке после „арапског пролећа”.

ЕУ ће представљати предсједник Европског савета Херман Ван Ромпеј, предсједник Европске комисије Жозе Мануел Барозо, висока представница ЕУ за спољне послове и безбједност Кетрин Ештон и европски комесар за трговину Карел Де Гухт, саопштено је из Европског савјета.

Са њима ће, о превазилажењу свјетске економске кризе, разговарати амерички предсједник Барак Обама, државна секретарка Хилари Клинтон и други чланови америчке админстрације.

Прије поласка за САД, Ван Ромпеј је рекао да ЕУ и Америка имају најјаче трговинске и економске везе, и да би заједно требало да предузму мјере за стабилизацију фискалних и финансијских проблема. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *