Шаровић: И БиХ може наћи неког шеика да у њу улаже

Инвеститори из Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) спремни су да улажу у БиХ, пре свега, у енергетику, намјенску индустрију и туризам, односно олимпијске планине, изјавио је министар спољне трговине и економских односа БиХ, Мирко Шаровић. Шаровић је рекао новинарима, после састанка с министром за финансијска питања УАЕ Обаидом Хумаидом Ал Тајером у Сарајеву, да је предуслов […]

петак, мај 17, 2013 / 14:33

Инвеститори из Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) спремни су да улажу у БиХ, пре свега, у енергетику, намјенску индустрију и туризам, односно олимпијске планине, изјавио је министар спољне трговине и економских односа БиХ, Мирко Шаровић.

Шаровић је рекао новинарима, после састанка с министром за финансијска питања УАЕ Обаидом Хумаидом Ал Тајером у Сарајеву, да је предуслов за то да две земље потпишу споразум о заштити и унапређењу инвестиција, што се очекује у јуну или јулу.

„На доради тог документа ових дана ће радити представници Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и УАЕ. Споразум је био раније парафиран, али је било неколико примједби с обе стране. УАЕ желе да у споразум буду уграђене одредбе које би у потпуности гарантовале безбједност њихових инвестиција”, прецизирао је Шаровић.

Он је рекао да је Ал Тајер упутио позив да БиХ у Емиратима представи своје туристичке потенцијале.

Шаровић је додао да је на данашњем састанку било ријечи и о улагањима УАЕ у Србији, с намјером да се нешто слично уради и у БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *