Саркозију хаковали профил на Фејсбуку

Страница француског предсједника Николе Саркозија на Фејсбуку кратко је у недјељу увече била изложена нападу хакера који су подметнули поруку да Саркози не намјерава да се кандидује на изборима 2012. године због ванредних околности у Француској. "Драги сународници, имајући у виду ванредне околности у нашој земљи, одлучио сам да се, након истека првог предсједничког мандата, […]

понедељак, јануар 24, 2011 / 15:04

Страница француског предсједника Николе Саркозија на Фејсбуку кратко је у недјељу увече била изложена нападу хакера који су подметнули поруку да Саркози не намјерава да се кандидује на изборима 2012. године због ванредних околности у Француској.

"Драги сународници, имајући у виду ванредне околности у нашој земљи, одлучио сам да се, након истека првог предсједничког мандата, не кандидујем 2012. године", написали су хакери на фејсбук страници француског предсједника.

Саркози је рекао да је његова страница била изложена неовлашћеном упаду. Лажна порука имала је више правописних грешака.

"Хакери су синоћ упали на моју страницу на Фејсбуку. Можда да би ме подсјетили да ниједан систем није недодирљив. Узимам у обзир лекцију из писања и правописа, али не потписујем помало исхитрене закључке и поруке. Захваљујем онима који су препознали грешку и захваљујем вам на подршци", написао је француски предсједник на Фејсбуку.

Сљедећи предсједнички избори биће одржани у прољеће 2012. године, а Никола Саркози требало би да на јесен објави да ли ће се кандидовати за нови мандат.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *