Саркози губи локалне изборе

ПАРИЗ – Странка предсједника Француске Николе Саркозија доживела је неуспјех на локалним изборима док је Социјалистичка партија поправила свој рејтинг пред предсједничке изборе следеће године. Десничарски Национални фронт такође је забиљежио значајан резултат али није извјесно на основу прелиминарних резултата да ли ће странка министра унутрашњих послова успјети да по први пут партиципира у локалној […]

понедељак, март 28, 2011 / 12:30

ПАРИЗ – Странка предсједника Француске Николе Саркозија доживела је неуспјех на локалним изборима док је Социјалистичка партија поправила свој рејтинг пред предсједничке изборе следеће године.

Десничарски Национални фронт такође је забиљежио значајан резултат али није извјесно на основу прелиминарних резултата да ли ће странка министра унутрашњих послова успјети да по први пут партиципира у локалној власти.

Резултати показују да је на другом кругу гласања у кантонима, УМП партија предсједника Саркозија освојила 18,9 одсто гласова.

То су посљедњи избори пред предсједничке који ће бити одржани следеће године.

До сада, Социјалистичка странка освојила је 35 одсто а Национални фронт нешто више од 10, што је мање него 15 одсто колико су освојили у првом кругу гласања.

Излазност на изборима је према пристиглим резултатима око 44 процента.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *