Сарајлић: Прешли смо прву препреку

Посланик СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Асим Сарајлић сматра да данашњи избор руководства Представничког дома представља пружену руку странака потписница Платформе осталим партијама за постизање компромиса за формирање власти на нивоу БиХ. "Знали смо исход данашњег гласања и избор Боже Љубића на функцију замјеника предсједавајућег Представничког дома из реда хрватског народа не доживљавамо […]

петак, мај 20, 2011 / 16:46

Посланик СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Асим Сарајлић сматра да данашњи избор руководства Представничког дома представља пружену руку странака потписница Платформе осталим партијама за постизање компромиса за формирање власти на нивоу БиХ.

"Знали смо исход данашњег гласања и избор Боже Љубића на функцију замјеника предсједавајућег Представничког дома из реда хрватског народа не доживљавамо као пораз странака потписница Платформе, а побједу блока два ХДЗ-а" рекао је новинарима Сарајлић.

Он је напоменуо да је најважнија чињеница да је Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ изборном руководства прешао прву препреку изразивши наду да ће тиме бити убрзан процес избора Дома народа и Савјета министара БиХ.

Денис Бећировић, Милорад Живковић и Божо Љубић изабрани су данас у трочлани Колегијум Представничког дома, чиме је након седам мјесеци завршено његово конституисање.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *