Сарадња Русије и БиХ

Русија је веома задовољна састанком који су недавно одржали премијер Владимир Путин и предсједник Републике Српске Милорад Додик, јер ће резултирати додатним улагањима, прије свега, у нафтни сектор, изјавио је руски амбасадор у БиХ Александар Боцан- Харченко. "Током тог састанка било је ријечи о односима БиХ и Русије. Ми РС сматрамо дијелом наших односа према […]

уторак, април 5, 2011 / 08:45

Русија је веома задовољна састанком који су недавно одржали премијер Владимир Путин и предсједник Републике Српске Милорад Додик, јер ће резултирати додатним улагањима, прије свега, у нафтни сектор, изјавио је руски амбасадор у БиХ Александар Боцан- Харченко.

"Током тог састанка било је ријечи о односима БиХ и Русије. Ми РС сматрамо дијелом наших односа према БиХ у цјелини", рекао је Харченко.

Он је нагласио да Русија има неколико важних пројеката на подручју РС који се уклапају у регионална настојања Русије.

"Као резултат управо тих разговора `Зарубежњефт` ће на убрзан начин радити на томе да се квалитет горива из Рафинерије у Броду побољша. Такође ће се радити и на подизању нивоа заштите околине", рекао је Харченко, гостујући на РТВ Федерације БиХ.

Он је напоменуо да нема никакве директне везе или било какве трговине између пројеката у енергетском сектору које проводи Русија и питања ширења НАТО-а у БиХ.

Боцан-Харченко је поновио став Русије да ширење НАТО-а не доприноси стабилизацији ситуације на евро-атлантском простору.

Говорећи о ставу који Русија заговара у Савјету за провођење мира, амбасадор Харченко је рекао да заговара да се све стране у БиХ суздрже од стварања било каквих ситуација које су опасне за опстанак БиХ.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *