Санино: Инцкова владавина декретима није здрава

БЕОГРАД – Замјеник генералног директора Директората за проширење Европске комисије Стефано Санино рекао је да је забринут због институционалне кризе у БиХ и оцијенио да управљање земљом декретима високог представника Валентина Инцка није здраво за развој институција у БиХ. "Веома је компликована ситуација и наравно да смо забринути за развој земље, јер нема одговарајућег институционалног […]

недеља, април 3, 2011 / 11:17

БЕОГРАД – Замјеник генералног директора Директората за проширење Европске комисије Стефано Санино рекао је да је забринут због институционалне кризе у БиХ и оцијенио да управљање земљом декретима високог представника Валентина Инцка није здраво за развој институција у БиХ.

"Веома је компликована ситуација и наравно да смо забринути за развој земље, јер нема одговарајућег институционалног оквира и то блокира БиХ да направи неке важне сопствене изборе", рекао је Санино за београдску "Политику".

Он је навео да је одговорност на партијама и лидерима и да најбољи начин за помоћ БиХ оставити је у рукама њених лидера.

"Забринути смо, али се надамо да ће партије бити у стању да се споразумију и покрену напријед", рекао је Санино.

Након што је Централна изборна комисија БиХ донијела одлуку да избор предсједника и потпредсједника ФБиХ није проведен у складу са Изборним законом БиХ, те поништила њихов избор, Инцко је привремено суспендовао ову одлуку Комисије и одлучио да су легални нови органи власти, све док Уставни суд ФБиХ то не потврди или не одлучи другачије.

Досадашња предсједница ФБиХ Борјана Кришто је потом повукла захтјев за оцјену уставности одлуке о конституисању Дома народа Федералног парламента и одлуке о избору предсједника и два потпредсједника ФБиХ, те предала мандат високом представнику у БиХ, наводећи да не жели да буде учесник у урушавању правног система БиХ.0 КОМЕНТАРА

  1. Е Санино, свака ти част. Да нам ти ниси рекао ми би живјели у незнању. Напоље са овим окупаторским гњидама из ОХР!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *