Санација Војничког гробља на Сокоцу

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске окончало је овогодишњи план реализације пројекта санације споменика на Војничком гробљу „Мали Зејтинлик“ у општини Соколац. Из Министарства наводе да је санирано 55 комплетно и 40 дјелимично оштећених споменика, а вриједност радова износила је 54.843 КМ. "Од прошле године, од када траје пројекат, санирано је укупно 140 комплетно […]

петак, октобар 5, 2012 / 16:50

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске окончало је овогодишњи план реализације пројекта санације споменика на Војничком гробљу „Мали Зејтинлик“ у општини Соколац.

Из Министарства наводе да је санирано 55 комплетно и 40 дјелимично оштећених споменика, а вриједност радова износила је 54.843 КМ.

"Од прошле године, од када траје пројекат, санирано је укупно 140 комплетно оштећених споменика, за шта је утрошено 132.353 КМ", наводи се у саопштењу Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Српске.

Ово министарство ће, према расположивим средствима, у наредном периоду извршити комплетну реконструкцију Војничког гробља, санацију још 807 споменика, за шта је потребно издвојити око 600.000 КМ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *