Самсунг прави паметна сочива

Неколико истраживачких организација, укључујући и два Самсунгова одјељења, наводно раде на развоју новог нано материјала који би могао да буде коришћен за стварање паметних сочива. Вођа пројекта, Јанг Унг Парк, хемијски инжењер са Националног института Улсан, изјавио је: да је њихов циљ да створе дисплеј унутар сочива који би био у стању да ради све […]

понедељак, јун 10, 2013 / 08:22

Неколико истраживачких организација, укључујући и два Самсунгова одјељења, наводно раде на развоју новог нано материјала који би могао да буде коришћен за стварање паметних сочива.

Вођа пројекта, Јанг Унг Парк, хемијски инжењер са Националног института Улсан, изјавио је: да је њихов циљ да створе дисплеј унутар сочива који би био у стању да ради све оно што раде Гугл наочари“.

Тим је успјешно поставио ЛЕ диоду на меко сочиво које је могуће купити у било којој продавници, Они су диоду поставили коришћењем комбинације графена и нано технологије. Нова технологија тестирана је на зечевима пошто су њихове очи најсличније очима људи и нису примјећене никакве негативне реакције.

Технологија је ипак прилично далеко од комерцијалне употребе с обзиром на чињеницу да је на свако сочиво постављен само један пиксел, тако да Гугл још неко вријеме нема потребе да се брине о могућој конкуренцији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *