Само докапитализација Агрокоп спасава

У требињском пољопривредном предузећу „Агрокоп“ биће урађена докапитализација у сарадњи са Владом Републике Српске /РС/ како би овај највећи произвођач грожђа у Српској изашао из кризе, одлучено је на данашњој ванредној седници Скупштине акционара овог предузећа. На Скупштини је закључено да ће паралелно са докапитализацијом бити исплаћен и новац за десет заосталих плата запосленима и […]

недеља, март 27, 2011 / 18:48

У требињском пољопривредном предузећу „Агрокоп“ биће урађена докапитализација у сарадњи са Владом Републике Српске /РС/ како би овај највећи произвођач грожђа у Српској изашао из кризе, одлучено је на данашњој ванредној седници Скупштине акционара овог предузећа.

На Скупштини је закључено да ће паралелно са докапитализацијом бити исплаћен и новац за десет заосталих плата запосленима и зараде сезонским радницима од јула прошле године.

Власник "Агрокопа" Алекса Костовић каже да ће докапитализацијом бити обезбијеђена неопходна финасијска "ињекција" која ће помоћи да се санира ситуација у предузећу како би се у наредном периоду нормално наставило са пословањем.

"Велику захвалност дугујемо Влади РС која је била спремна да учествује у докапитализацији и омогућила предузећу излазак из кризе", рекао је Костовић.

Сувласник предузећа Душан Козић каже да ће емисија акција предузећа у процесу докапитализације бити у вриједности око два милиона марака, а цијели процес треба да буде завршен до маја ове године.

Он каже да радници неће морати да чекају на измирење дуга, јер ће истовремено са процесом докапитализације бити обезбијеђена и средства за исплату заосталих плата за запослене и сезонце, тако да ће, како истиче, несметано бити завршени сви прољећни радови.

Шеф сезонских радника у "Агрокопу" Боса Бодирога каже да је њихово стрпење на измаку, јер им "Агрокоп" од прошле године дугује накнаде за обављање разних сезонских послова на плантажама.

"Сва обећања руководства су изиграна. Од обећања не можемо да живимо, а уколико нам наше зараде не буду исплаћене, тужићемо их", поручила је Бодирога.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *