Шамчани са начелником чисте ушће Босне

У Шамцу је данас почело уређење приобалног дијела на Ушћу, десној обали ријека Саве и Босне, којој ће се прикључити и начелник општине Саво Минић. Минић, који је иницирао ову акцију, рекао је да је направљен план уређења града, те је позвао све грађане да се укључе у чишћење града да би био љепши. Он […]

уторак, април 12, 2011 / 13:45

У Шамцу је данас почело уређење приобалног дијела на Ушћу, десној обали ријека Саве и Босне, којој ће се прикључити и начелник општине Саво Минић.

Минић, који је иницирао ову акцију, рекао је да је направљен план уређења града, те је позвао све грађане да се укључе у чишћење града да би био љепши. Он је позвао и “неуредне“ грађане да не одлажу смеће на мјестима која нису за то прописана, јер ће бити додатно активиране инспекцијске службе да то казне.

Он је истакао да ово тек почетак акције и да ће, прије укључења великог броја грађана, бити уклоњено растиње и одвезен крупни отпад како би се могло боље прићи обалама да се очисте.

У акцију, која ће трајати наредних мјесец дана, данас су се укључили дио мобилног тима Цивилне заштите и Риболовачког друштва Шамац, ученици Средње школе “Никола Тесла“ и мали број грађана.

Руководилац Цивилне заштите Шамац Бора Богдановић рекао је да овом акцијом настоје да укажу неодговорним грађанима да не бацају отпад поред ријека, што би омогућило другима да шетају и уживају поред обала.

Ова акција покренута је у оквиру активности обиљежавања Дана општине 15. априла.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *