Сале Ђорђевић: Дражен ми није дао у репрезентацију СФРЈ

Александар Ђорђевић, један од најбољих српских кошаркашка свих времена, објаснио је да због свађе са Драженом Петровићем није играо за Југославију на Еуробаскету 1989. године. Ђорђевић је признао да је једном приликом жестоко извређао Дражена Петровића пошто је због њега изгубио статус репрезентативца. – Тада је између Цибоне и Партизана владало велико ривалство. После завршене […]

понедељак, децембар 5, 2011 / 21:05

Александар Ђорђевић, један од најбољих српских кошаркашка свих времена, објаснио је да због свађе са Драженом Петровићем није играо за Југославију на Еуробаскету 1989. године.

Ђорђевић је признао да је једном приликом жестоко извређао Дражена Петровића пошто је због њега изгубио статус репрезентативца.

– Тада је између Цибоне и Партизана владало велико ривалство. После завршене утакмице у којој је загребачка екипа победила, пролазећи поред мене, Дражен је рекао: Ти, мали, запамти када ћеш у репрезентацију. На то сам га поштено испсовао и био сам веома дрзак и безобразан. Једноставно, нисам дао на себе – рекао је Ђорђевић за хрватски Макс.

Популарни "Сале национале" се после тога није нашао на списку селектора Душана Ивковића за Европско првенство у Загребу.

– Три дана пре него што ће се објавити списак од 16 репрезентативаца селектор Ивковић је изјавио да најбоље разигравам играче. Сачувао сам тај новински чланак. Међутим, за мене није било места. Било ми је жао, јер сам две године пре тога са 10 кошева у другом полувремену утицао да освојимо бронзану медаљу на ЕП у Атини.

Саша Ђорђевић, данас тренер Бенетона, истиче да више није љут на Душана Ивковића због његове одлуке да не игра за "плаве" на том такмичењу.

– Кад сад тренерски гледам на ту екипу, схватам да је у њој све имало смисла. Уз браћу Петровић и Здовца, било је боље да тим разиграва Зоран Радовић, а не ја, који сам био нападачки оријентисан – закључио је Ђорђевић. 0 КОМЕНТАРА

  1. Зато што је Дражени био пргав и лош човјек, не знам због чега му је Дивац пољубио гузове. Као кошаркаш је био беспријекоран, као човјек танак. Сале вратио си ти њему и његовима, са неба је видио твоје тројке, као и тројку Душана „Силног“ Кецмана..

  2. Сјећам се ове тројке! Али, буквално, у детаље. гдје сам била, осјећај због изгубљене утакмице и онда ово чудо за незаборав… и реакција хрватског коментатора… :D:D:D

    Послије кажу да спорт није важан. Он нас је одржао свих ових тешких година!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *