Саиф ал-Ислам: Још адвоката нисам видио

Саиф ал-Ислам (39), син убијеног либијског лидера Моамера Гадафија, који је рањен и заробљен 19. новембра и налази се у затвору у Зинтану, изјавио је да још није имао прилику да види адвоката. „Још нисам видио адвоката”, рекао је Саиф Фреду Абрахамсу из Хјуман рајтс воча. Саиф је у добром здравственом стању ако се изузме […]

петак, децембар 30, 2011 / 21:05

Саиф ал-Ислам (39), син убијеног либијског лидера Моамера Гадафија, који је рањен и заробљен 19. новембра и налази се у затвору у Зинтану, изјавио је да још није имао прилику да види адвоката.

„Још нисам видио адвоката”, рекао је Саиф Фреду Абрахамсу из Хјуман рајтс воча.

Саиф је у добром здравственом стању ако се изузме рана на десној руци коју је задобио у НАТО бомбардовању приликом хапшења, преноси италијанска агенција Анса.

„Са мном добро поступају, нема тортуре и у својој сам земљи, али ми тешко пада потпуна изолација. Потребно ми је да видим породицу и пријатеље како би ми нашли адвоката”, рекао је Саиф и додао да су га у затвору посјетили бројни представници нове владе, војни команданти, као и „такозвани премијер”.

Чувари кажу за Саифа да је он „црна кутија”, јер крије многе тајне бившег режима.

Саиф је позвао међународне организације да поведу рачуна о судбини око 10 хиљада сљедбеника Гадафија који се налазе у затворима. „Њих су нове власти затвориле у Бенгазију, Мисрати, Триполију, Завији и Зинтану, а тамо има и злостављања”, тврди он.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *