САД осуђују гранатирање Палестине, а Израелу продају гранате

САД су синоћ потврдиле да су Израелу, који води офранзиву у појасу Газе против палестинског покрета Хамас, упутиле муницију у вредности од око једну милијарду долара. "САД су посвећене у осигуравању безбедности Израела. Један од кључних значаја националних интереса САД представља помоћ Израелу како би та држава развила висок степен самоодбране", изјавио је синоћ портпарол […]

четвртак, јул 31, 2014 / 09:34

САД су синоћ потврдиле да су Израелу, који води офранзиву у појасу Газе против палестинског покрета Хамас, упутиле муницију у вредности од око једну милијарду долара.

"САД су посвећене у осигуравању безбедности Израела. Један од кључних значаја националних интереса САД представља помоћ Израелу како би та држава развила висок степен самоодбране", изјавио је синоћ портпарол Пентагона Џон Кирби.

Израел је 20. јула затражио додатну муницију од САД које су три дана касније одобриле продају Израелу. Муниција претежно потиче из складишта америчке војске на тлу Израела и вриједна је око милијарду долара (746 милиона евра).

Према наводима Пентагона, то америчко складиште муниције постоји прије него што је 8. јула израелска војска покренула офанзиву на појас Газе.

САД и УН су осудиле гранатирање школе и Хамас је рекао да је испалио ракете на Израел, у знак одмазде за оба напада. Међутим, само неколико сати након осуде, САД су рекле да пристају да продају ново оружје Израелу да се обнове смањене залихе, пренио је АФП.



0 КОМЕНТАРА

  1. Iako nemam ni jedan razlog da volim Arape, Zidovi su sad definitivno prevrsili svaku mjeru sa ovom agresijom, nije ovde u pitanju Hamas nego rat protiv 2 miliona ljudi stjeranih na teritoriju 3 puta manju od banjalucke opstine x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *