САД: 19 рањених у пуцњаци за Дан мајки

Деветнаест особа рањено је у оружаном инциденту током параде поводом Дана мајки у америчком граду Њу Орлеансу, саопштила је данас полиција. У саопштењу се наводи да је међу рањенима и двоје дјеце. Полиција истиче да нико од рањених није животно угрожен. Није познато шта је изазвало инцидент. Према наводима полиције, три осумњичена су примијећена како […]

понедељак, мај 13, 2013 / 08:39

Деветнаест особа рањено је у оружаном инциденту током параде поводом Дана мајки у америчком граду Њу Орлеансу, саопштила је данас полиција.

У саопштењу се наводи да је међу рањенима и двоје дјеце. Полиција истиче да нико од рањених није животно угрожен.

Није познато шта је изазвало инцидент. Према наводима полиције, три осумњичена су примијећена како бјеже са мјеста на којем се десио инцидент.

"Хици су испаљени из различитог оружја. Одмах након пуцњаве полицајци су примијетили три осумњичена како бјеже", наводи се у саопштењу.

Према ријечима полицијског званичника Ронала Сирпеса, све указује на то да су два или три осумњичена из још непознатог разлога отворила ватру ка маси.

У саопштењу се додаје да је рањено десет мушкараца, седам жена, десетогодишњи дјечак и дјевојчица.

Инцидент се догодио у другој линији параде – импровизованој заједничкој колони у којој људи играју на улици иза званичне параде.

Британски Би-Би-Си јавља да је у Њу Орлеансу висока стопа насиља повезаног са оружјем и да је област у којој се пуцњава десила сиромашнији дио који се још опоравља од посљедица урагана "Катрина" од 2005. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *