САБАХ: ХРТ у служби фалсификата историје

Из Савеза антифашистичких бораца и антифашиста Хрватске (САБАХ) саопштили су да годинама упозоравају Хрватску радиотелевизију да је у служби фалсификата историје и да и ове године „преносећи скуп носталгичара за пропалом НДХ 11. маја новинари ХРТ ниједном ријечју нису споменули шта је претходило Блајбургу”. „Упорно се на ХРТ-у прећуткује шта је то усташки режим чинио […]

четвртак, мај 16, 2013 / 16:02

Из Савеза антифашистичких бораца и антифашиста Хрватске (САБАХ) саопштили су да годинама упозоравају Хрватску радиотелевизију да је у служби фалсификата историје и да и ове године „преносећи скуп носталгичара за пропалом НДХ 11. маја новинари ХРТ ниједном ријечју нису споменули шта је претходило Блајбургу”.

„Упорно се на ХРТ-у прећуткује шта је то усташки режим чинио од 10. априла 1941. године до 15. маја 1945.”, упозоравају из САБАХ-а.

На Блајбуршком пољу у Аустрији, на мјесту где су се 15. маја 1945. поражене квислиншке снаге предале партизанима, 11. маја је одржана комеморација за жртве из редова усташа и домобрана који су страдали у мјесецима након Другог свјетског рата.

Лане је хрватски Сабор отказао покровитељство манифестације, док је ове године отказао и финансијска средства. Покровитељство су преузеле поједине жупаније и градови из Хрватске и БиХ, као и емигрантске организације.
 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *