Са бродом потонуло 150 афричких имиграната

Око 150 људи нестало је јутрос када се, по олујном времену, преврнуо брод са имигрантима из сјеверне Африке, 70 километара сјеверозападно од острва Лампедуза, на самом југу Италије, саопштили су данас званичници италијанске обалске страже. Брод је потонуо јутрос око четири сата. Спасиоци су успjели да извуку из воде 48 људи, али снажан вјетар и […]

среда, април 6, 2011 / 10:21

Око 150 људи нестало је јутрос када се, по олујном времену, преврнуо брод са имигрантима из сјеверне Африке, 70 километара сјеверозападно од острва Лампедуза, на самом југу Италије, саопштили су данас званичници италијанске обалске страже.

Брод је потонуо јутрос око четири сата. Спасиоци су успjели да извуку из воде 48 људи, али снажан вјетар и узбуркало море отежавају рад спасилачких екипа, пренијеле су агенције.

На броду, који је вјероватно из Туниса, налазило се око 200 избјеглица. У потрази за несталима учествују три брода обалске страже, један рибарски брод са Сицилије, два авиона и хеликоптер.

На хиљаде илегалних имиграната из сјеверне Африке стигле су од почетка године на југ Италије, углавном на мало острво Лампедуза које је од обале Туниса удаљено 150 километара. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *