С’ краја на крај Српске: Влада у Мркоњић Граду

Влада Републике Српске на данашњој сједници у Мркоњић Граду донијела је одлуку о условима, критеријумима и начину избора стратешког партнера за Пројекат „Хидроенергетски систем Горња Дрина“ укупне вриједности инвестиције 500 милиона евра, саопштио је министар индустрије, енергетике и рударства РС, Жељко Ковачевић. Ковачевић је на конференцији за новинаре у Мркоњић Граду након сједнице Владе, рекао […]

среда, април 20, 2011 / 20:34

Влада Републике Српске на данашњој сједници у Мркоњић Граду донијела је одлуку о условима, критеријумима и начину избора стратешког партнера за Пројекат „Хидроенергетски систем Горња Дрина“ укупне вриједности инвестиције 500 милиона евра, саопштио је министар индустрије, енергетике и рударства РС, Жељко Ковачевић.

Ковачевић је на конференцији за новинаре у Мркоњић Граду након сједнице Владе, рекао је да ће средства за Пројекат "Хидроенергетски систем Горња Дрина" бити обезбијеђена избором стратешког партнера, закључујући да ће 49 одсто тог система бити власништво РС, док ће већински власник система од 51 одсто бити стратешки партнер из Европе и свијета.

Он је рекао да је Влада РС донијела и одлуку о реализацији изградње и додјели концесија за изградњу мале ХЕ "Бочац 2" на ријеци Врбас, а вриједност инвестиције је 35 милиона евра.

Прије сједнице, премијер РС Александар Џомбић разговарао је с привредницима и руководством општине Мркоњић Град о проблемима у овој локалној заједници.
Из Развојног програма Републике Српске на подручју општине Мркоњић Град реализовано је 6,5 милиона КМ, од чега је пројекат локалних путева још у току, саопштио је премијер Џомбић.

"Успјешно је завршен први пројекат из Развојног програма РС који се односи на Дом културе у Мркоњић Граду, регулацију водотока и низ других пројеката", рекао је Џомбић након састанка са руководством ове општине.

Он је подсјетио да је Влада РС из разних других извора буџетских средстава у протекле три до четири године на подручје ове општине пласирала од девет до 10 милиона КМ. Делегације Владе посјетиле су и друге општине у овој регији да би се упознале о њиховим проблемима и сагледале могућности заједничког превазилажења проблема.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *