С.А.Р.С. и Марчело тужили напредњаке

Београд – Бендови „С.А.Р.С.“ и „Марчело и Филтери“ обратили су се јавности поводом „злоупотребе музике и кршења ауторских права“ на политичком митингу 5. фебруара. Пјесме „Буђав лебац“ и „Кућа на промаји“, неовлашћено су коришћене на митингу СНС, и тако су нумере „стављене под окриље политичке кампање“, пише у саопштењу. “Сматрамо да су оваква крађа интелектуалне […]

среда, фебруар 9, 2011 / 21:23

Београд – Бендови „С.А.Р.С.“ и „Марчело и Филтери“ обратили су се јавности поводом „злоупотребе музике и кршења ауторских права“ на политичком митингу 5. фебруара.

Пјесме „Буђав лебац“ и „Кућа на промаји“, неовлашћено су коришћене на митингу СНС, и тако су нумере „стављене под окриље политичке кампање“, пише у саопштењу.

“Сматрамо да су оваква крађа интелектуалне својине и прикупљање политичких поена преко наше грбаче крајње недопустиви“, наводи се даље у саопштењу бандова „С.А.Р.С“ и „Марчело и Филтери“.

„Посебно смо револтирани због чињенице да смо само пар дана пре одржавања тог скупа јасно дали до знања организаторима истог да не желимо да учествујемо у било каквом облику страначког промовисања – тиме што смо одбили понуду да свирамо на том дешавању. И чак ни то их није спречило да свеједно пусте нашу песму на скупу.” – каже Драган Ковачевић из групе С.А.Р.С.

“То је сјајан пример докле иде бахатлук свега и свакога према ауторима у овој земљи, то је као да било ко може да позајми твоју жену кад му је до секса“, додаје Марко Шелић Марчело.

“Свих ових година ослањамо се на себе и квалитет своје музике и тако мислимо да буде и у будућности. Ово писмо проследили смо нашим адвокатима и покренућемо тужбу против организатора тог скупа.” – каже Ковачевић, а Шелић закључује: “Овога пута се претерало и нећемо стати док ствар не истерамо на сунце. Молимо све медије да нам на том путу помогну тиме што неће дозволити да овај случај остане ван радара јавности.”Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *