Руски милијардер купио Монако

Руски милијардер Дмитриј Риболовљев купио је највећи удио у фудбалском клубу Монако, члана Прве француске лиге, саопштено је из овог клуба. Риболовљев, који се обогатио на калијуму, купио је 66,6 одсто удјела у клубу преко свог холдинга "Монако спорт инвестинг", наводи се у саопштењу. Преосталих 33 одсто дионица биће и даље у власништву Кнежевине Монако, […]

петак, децембар 23, 2011 / 20:08

Руски милијардер Дмитриј Риболовљев купио је највећи удио у фудбалском клубу Монако, члана Прве француске лиге, саопштено је из овог клуба.

Риболовљев, који се обогатио на калијуму, купио је 66,6 одсто удјела у клубу преко свог холдинга "Монако спорт инвестинг", наводи се у саопштењу.

Преосталих 33 одсто дионица биће и даље у власништву Кнежевине Монако, јавља РИА Новости.

Риболовљев (45) изабран је за предсједавајућег новоформираног одбора.

"Ја ово не сматрам обичном куповином, већ је ово почетак новог ефикасног партнерства у интересима развоја Фудбалског клуба Монако", наводи се у саопштењу.

Принц Алберт Други од Монака рекао је да овај споразум "отвара нову страницу у историји овог клуба који је толико важан за Кнежевину".

"Захтјеви модерног фудбала стварају финансијске тешкоће за многе клубове, чак и оне на највишем нивоу. Према томе, било је неизбјежно да `АС Монако` нађе врхунског партнера и тиме осигура свој развој", рекао је он.

За Риболовљева се каже да је руски "краљ калијума" и недавно је доспио на 79. мјесту Форбсове листе најбогатијих људи на свијету.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *