Русија: Владајућој партији 238 мандата

На парламентарним изборима у Русији побиједила је Јединствена Русија (ЈР) премијера Владимира Путина, која је освојила 238 посланичких мандата од укупно 450, саопштила је синоћ званичне резултате Централна изборна комисија (ЦИК). Комунистичка партија (КПРФ) освојила је 92 мандата, Праведна Русија (ПР) 64 мандата, Либерално демократска партија (ЛДПР) 56 мјеста. Остале партије нису прошле цензус од […]

субота, децембар 10, 2011 / 09:24

На парламентарним изборима у Русији побиједила је Јединствена Русија (ЈР) премијера Владимира Путина, која је освојила 238 посланичких мандата од укупно 450, саопштила је синоћ званичне резултате Централна изборна комисија (ЦИК).

Комунистичка партија (КПРФ) освојила је 92 мандата, Праведна Русија (ПР) 64 мандата, Либерално демократска партија (ЛДПР) 56 мјеста. Остале партије нису прошле цензус од седам одсто.

У претходном сазиву додњег дома руског парламента, Државне Думе, ЈР имала је 315 мандата, КПРФ 57, Праведна Русија 38, а ЛДПР 40 места.

ЦИК је одбила приједлог члана комисије из КПРФ-а Кирила Серђукова да размотри питање смјене председника ЦИК-а Владимира Чурова, због фалсификовања изборних резултата.

Комисија је, такође, одбила жалбе партије Јаблоко, која није ушла у Думу, на кршење изборних правила на око 500 бирачких мјеста. Лидер Јаблока Сергеј Митрохин трврдио је да партија има податке о резултатима који се разликују од података ЦИК-а. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *