Русија се нада паралели Осама – Умаров

Русија је данас поздравила вијест о убиству вође терористичке мреже Ал каида Осаме бин Ладена у акцији америчких специјалних снага у Пакистану. "Освета је неизбјежна за све терористе", саопштено је из Кремља, преносе новинске агенције. У саопштењу се додаје да је борба против глобалног тероризма донијела резултат. "Русија је спремна да појача своју сарадњу у […]

понедељак, мај 2, 2011 / 10:43

Русија је данас поздравила вијест о убиству вође терористичке мреже Ал каида Осаме бин Ладена у акцији америчких специјалних снага у Пакистану.

"Освета је неизбјежна за све терористе", саопштено је из Кремља, преносе новинске агенције.

У саопштењу се додаје да је борба против глобалног тероризма донијела резултат. "Русија је спремна да појача своју сарадњу у том смислу", наводи се у саопштењу.

Русија има великих проблема са исламским терористима на Кавказу, који односе велике жртве и у самој централној Русији, али и на Кавказу. У покушајима да се обрачуна са лидерима терориста са Кавказа, Руси се често сукобљавају са западним земљама, најчешће Британијом, које дају азил овим особама као "борцима за слободу".

Русија је била досљедна и од првог дана се залагала за рат против Ал Каиде, осим у случајевима напада на Ирак, за шта САД и Велика Британија нису добили сагласност Савјета безбједности.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *