Русија пристала на продужење кредита датог Кипру

Русија је пристала да продужи кредит одобрен Кипру, изјавио је у Вашингтону министар спољних послова те острвске земље Јоанис Касулидис. Он је, како данас преноси агенција Итар тас, рекао да је у вријеме рјешавања кипарских финансијских проблема „учешће Русије”, тражила Њемачка. Према ријечима Касулидиса, „учешће Русије је у продужењу трајања кредита”. Кредит у висини 2,5 […]

петак, мај 10, 2013 / 12:47

Русија је пристала да продужи кредит одобрен Кипру, изјавио је у Вашингтону министар спољних послова те острвске земље Јоанис Касулидис.

Он је, како данас преноси агенција Итар тас, рекао да је у вријеме рјешавања кипарских финансијских проблема „учешће Русије”, тражила Њемачка. Према ријечима Касулидиса, „учешће Русије је у продужењу трајања кредита”.

Кредит у висини 2,5 милијарде евра Русија је дала Кипру 2011. године са роком отплате од 4,5 године и каматом од 4,5 одсто годишње.

Јуче је објављено да је министарство финансија Кипра упутило писмо руској влади са молбом да продужи трајање кредита, снизи камату на 2,5 одсто и омогући отплату у неколико рата.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *