Русија не планира да Сирији прода напредни систем С-300

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је данас у Варшави да Русија не планира да прода Сирији свој напредни противракетни систем, негирајући писање појединих медија. Лавров је истакао да Русија испуњава уговоре које је већ закључила са Сиријом, али да они не обухватају продају система С-300, већ је ријеч о ракетама земља-ваздух, јавио је Итар-Тас […]

субота, мај 11, 2013 / 08:17

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је данас у Варшави да Русија не планира да прода Сирији свој напредни противракетни систем, негирајући писање појединих медија.

Лавров је истакао да Русија испуњава уговоре које је већ закључила са Сиријом, али да они не обухватају продају система С-300, већ је ријеч о ракетама земља-ваздух, јавио је Итар-Тас с.

„То није забрањено међународним законима, то је одбрамбено оружје”, казао је Лавров, пренио је АФП.

Амерички лист „Вол стрит џорнал” раније је објавио да су Русија и Сирија постигле договор о продаји система С-300 који би обухватио четири батерије, шест лансирних рампи и 144 ракете.
 0 КОМЕНТАРА

  1. Узми те ракете лавров и испали их себи у дупе, ако их нећеш дати људима у Сирији да се одбране од англоамеричке-јудео-талибанске багре!
    Ложачи и продавци туђих кости, тако је и стаљин продао кости бораца ЦА за договор са америком којим је препустио слободни свијет на милост и немилост јудеомасонерији!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *