Русија испробала ракету кратког домета као одговор Западу

Русија је данас саопштила да је успијешно испробала ракету кратког домета, као дио свог система противракетне одбране. „Ракета-пресретач кратког домета из интегрисаног система руске противракетне одбране је успијешно завршена 20. децембра у 12:01 (8:01 ГМТ)”, рекао је званичник Министарства одбране, објављено је у Москви. Циљ пробе на полигону Сари-Каган у Казахстану, у Централној Азији, био […]

уторак, децембар 20, 2011 / 20:22

Русија је данас саопштила да је успијешно испробала ракету кратког домета, као дио свог система противракетне одбране.

„Ракета-пресретач кратког домета из интегрисаног система руске противракетне одбране је успијешно завршена 20. децембра у 12:01 (8:01 ГМТ)”, рекао је званичник Министарства одбране, објављено је у Москви.

Циљ пробе на полигону Сари-Каган у Казахстану, у Централној Азији, био је да потврди техничке и тактичке особине ракете којом су опремљене ваздухопловне снаге и јединице противракетне одбране, рекао је тај извор.

Русија осуђује предложено размијештање противракетне одбране НАТО у Источној Европи, за које Запад каже да треба да буде заштита од напада земаља какав је Иран.

Предсједник Русије Дмитриј Медведев је у новембру запријетио размјештањем ракета кратког домета „Искандер” у Калињинграду – руској енклави на балтичком мору, између Пољске и Летоније, уколико САД и НАТО ставе Москву пред „свршен чин” распоређивањем своје ракетне одбране у Европи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *