Руси испоручују уранијум Јапанцима

Руска државна нуклеарна корпорација „Росатом“ почеће са директном испоруком обогаћеног уранијума Јапану након ратификације билатералног споразума, рекао је портпарол „Росатома“ Сергеј Новиков. "Овај документ веома је важан за практичну сарадњу. Он омогућава директну испоруку обогаћеног уранијума Јапану, а не преко трећих земаља као што је до сада био случај", рекао је Новиков агенцији РИА Новости. […]

недеља, децембар 11, 2011 / 07:49

Руска државна нуклеарна корпорација „Росатом“ почеће са директном испоруком обогаћеног уранијума Јапану након ратификације билатералног споразума, рекао је портпарол „Росатома“ Сергеј Новиков.

"Овај документ веома је важан за практичну сарадњу. Он омогућава директну испоруку обогаћеног уранијума Јапану, а не преко трећих земаља као што је до сада био случај", рекао је Новиков агенцији РИА Новости.

Ратификација споразума ће радикално поједноставити начине снабдијевања, рекао је шеф продаје у "Росатому" Алексеј Григоријев.

"Овим су омогућене нове и профитабилније руте транспорта обогаћеног уранијума преко руских лука на далеки исток", рекао је Григоријев.

Ратификација билатералног споразума, такође, омогућава испоруку Јапану производа вишег квалитета и обогаћивање јапанског регенерисаног уранијума, сторнираног у Русији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *