Руси, Французи, Италијани и Грци заједнички траже јужну европску гасну руту

Руски гасни гигант Гаспром, грчка ДЕПА, француски ЕДФ и италијански Едисон, потписали су уговор о сарадњи с циљем креирања јужне руте за испоруке гаса Европи. Документ су потписали директор Гаспрома Алексеј Милер, директор Едисона, потпредсједник групације ЕДФ и директор ДЕПА Теодорос Кицакос, у оквиру Међународног економског форума у Санкт Петербургу (СПИЕФ). "Документом је договорен заједнички […]

субота, јун 3, 2017 / 12:06

Руски гасни гигант Гаспром, грчка ДЕПА, француски ЕДФ и италијански Едисон, потписали су уговор о сарадњи с циљем креирања јужне руте за испоруке гаса Европи.

Документ су потписали директор Гаспрома Алексеј Милер, директор Едисона, потпредсједник групације ЕДФ и директор ДЕПА Теодорос Кицакос, у оквиру Међународног економског форума у Санкт Петербургу (СПИЕФ).

"Документом је договорен заједнички рад на организацији јужне руте за испоруке руског гаса Европи из Русије преко Турске до Грчке и даље до Италије, а компаније ће координисати и имплементацију пројекта гасовода Турски ток и пројекта "Посејдон" од турско-грчке границе до италијанске границе", наводи се у саопштењу Гаспрома.

Пројекат "Посејдон" подразумјева изградњу гасовода по дну Црног мора до Грчке и даље до југа Италије. 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *