РТРС „најздравији“

Радио-Телевизија Републике Српске је финансијски стабилан јавни сервис, који послује у извјесним околностима, за разлику од јавних емитера у Федерацији БиХ, преко којих се преламају различити негативни утицаји – изјавила је члан Управног одбора БХРТ-а Марија Путица. "Три јавна РТВ сервиса у БиХ су у различитим ситуацијама, а чини се да је најздравији, односно најсигурнији […]

понедељак, април 18, 2011 / 15:10

Радио-Телевизија Републике Српске је финансијски стабилан јавни сервис, који послује у извјесним околностима, за разлику од јавних емитера у Федерацији БиХ, преко којих се преламају различити негативни утицаји – изјавила је члан Управног одбора БХРТ-а Марија Путица.

"Три јавна РТВ сервиса у БиХ су у различитим ситуацијама, а чини се да је најздравији, односно најсигурнији положај РТРС", рекла је Путица сарајевским медијима, додајући да статус РТРС-а више подсјећа на државну радиотелевизију, него на јавни сервис.

Према њеним ријечима, ова медијска кућа је најздравија зато што је званична политика у Српској исправно схватила важност и моћ медија, те се њен оснивач, Народна скупштина РС, према РТРС-у односи као брижан родитељ.

Путица је додала да су за разлику од РТРС-а, који послује позитивно, БХРТ и ФРТВ суочени са тешким финансијским дуговима наслијеђеним из претходног периода.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *