Ролан Гарос: Новак у четвртфиналу

Новак је имао много проблема са одличним ривалом и јаким вјетром, али је ипак успио да обезбиједи 16. везано Грен слем четвртфинале. У сриједу ће у борби за 12. узастопно Грен слем полуфинале играти против још једног Нијемца Томија Хаса који је био убедљив против Михаила Јужног са 3-0. Ђоковић, који се у понедјељак опростио […]

понедељак, јун 3, 2013 / 17:02

Новак је имао много проблема са одличним ривалом и јаким вјетром, али је ипак успио да обезбиједи 16. везано Грен слем четвртфинале.

У сриједу ће у борби за 12. узастопно Грен слем полуфинале играти против још једног Нијемца Томија Хаса који је био убедљив против Михаила Јужног са 3-0.

Ђоковић, који се у понедјељак опростио од Јелене Генчић опроштајним писмом, имао је на крају 38 директно освојених поена и 42 грешке, док је Колшрајбер био бољи у том односу – 48 грешака и винера.

Новак је одлично ушао меч, без проблема је освојио свој сервис, али је Колшрајбер узвратио. Најбољи тенисер свијета је наставио да задаје велике проблеме Нијемцу својим сервисима, али му је противник озбиљно припријетио у петом гему. Тада је вођена и највећа борба у дотадашњем дијелу сусрета, а Колшрајбер је искористио Новакове грешке и стигао до првог брејка на мечу за 3:2. Ђоковић је наставио да гријеши, па је Нијемац потврдио брејк и предност. Коначно, у седмом гему, Новак је прекинуо серију Колшрајбера, веома сигурним сервис гемом, а потом је наставио са нервозном игром, па је када је Нијемац повео са 5:3 настрадао рекет. Новак је лако добио свој наредни сервис гем, а онда је пропустио велику прилику да се врати у први сет. Имао је у десетом гему двије брејк шансе, у оба случаја је вратио сервис и ушао у поен, али није их искористио и Колшрајбер је послије 38 минута дошао до првог сета – 6:4.

Почетком другог сета Ђоковић је заиграо нешто боље, али је и даље било видљиво да није у ритму и да не удара лоптицу средином рекета. Са друге стране, Колшрајбер је играо без притиска, али је у четвртом гему напокон попустио. Ђоковић је сачекао своју прилику и направио први брејк на мечу за 3:1. Колико је Новак био далеко од своје најбоље игре показао је и наредни гем који је трајао десетак минута. Колшрајбер је имао и доста среће пошто је у неколико наврата погодио линију и мрежу, али Ђоковић је успио да потврди брејк. Дјеловало је да је у том гему и ријешио први сет, али Нијемац није тако мислио и у седмом гему стигао је до двије везане брејк шансе. Ђоковић је успио да веже четири добра поена и поведе са 5:2, а онда је у деветом гему напокон одсервирао одлично, добио је гем без изгубљеног поена и изједначио на 1-1 (6:3).

Није много подигао ниво своје игре Ђоковић ни почетком трећег сета, али је тада Колшрајбер почео да гријеши. Српски тенисер некако је добијао своје сервис гемове, а у четвртом гему спасао је још двије брејк прилике.

У наставку трећег сета није било више брејкова што је значило да је Ђоковић добио сет са 6:4 и преокренуо на 2-1.

Ништа на овом мечу није било лако за Ђоковића. Расположени ривал, хладно вријеме и вјетар задавали су му озбиљне потешкоће, али је ипак полако окретао ствари на своју страну. У четвртом сету први брејк је направио у петом гему добивши четири везана поена. То је практично био и крај меча. Новак је у наставку четвртог сета направио још један брејк за 5:2, Колшрајбер се вратио на 5:4, али то је био крај.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *