Рок спектакл: Други начин у ДФК

Ако сте гледали филм „Како је пропао рокенрол“, онда ћете 01.12. бити у ДФК да видите како је настао! Овај поп и рок састав основао је 1974. у Загребу фронтман Бранко Пожгајец, под именом Нови Акорди, а већ у јесен 1974. мијењају име у Други начин. Између осталог, пажњу на себе скрећу и необичном поставом […]

петак, новембар 25, 2011 / 15:24

Ако сте гледали филм „Како је пропао рокенрол“, онда ћете 01.12. бити у ДФК да видите како је настао!

Овај поп и рок састав основао је 1974. у Загребу фронтман Бранко Пожгајец, под именом Нови Акорди, а већ у јесен 1974. мијењају име у Други начин. Између осталог, пажњу на себе скрећу и необичном поставом с двије флауте.

Године 1975. снимају истоимени дебитантски албум. Срца публике освајају свевременским хитовима као што су: "Лиле су кише", "Стари град" и "Царство самоће". Други албум снимају 1982. Поновно на путу, који је између осталих облиљежила и пјесма:"Пиши ми".

Бенд је уз разне промјене у саставу био активан до 1990., а након тога слиједи двогодишња пауза. 1992. године Бранко Пожгајец поново окупља Други начин, међутим 2000. године, након што су у Дому спортова наступили заједно с Џетра Тал, на неко вријеме престају с радом. 2008. бенд се опет активирао и до данас наступа у саставу:

Бранко Пожгајец – вокал, флаута
Божо Илић – Дуги – бас гитара
Ернест Винковић – гитара, вокал
Дамир Вук – клавијатуре, вокал
Младен Паленкаш – бубњеви
Марио Домазет – гитара

Цијена улаза за овај "концерткојинесмијетепропустити" је 10 КМ. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *