Рогозин нови потпредсjедник Владе Русије

Руски предсjедник Дмитриј Медведев именовао је данас досадашњег амбасадора Русије при НАТО Дмитрија Рогозина за замjеника премијера задуженог за војну индустрију и са овлашћењем да „шиба по рукама корупционаше” који спутавају њен развој. „Желим да обавијестим све да сам Вас одредио за потпредсједника владе, како бисте координирали активности за развој војно-индустријског комплекса, односно координисали расподјелу […]

петак, децембар 23, 2011 / 17:22

Руски предсjедник Дмитриј Медведев именовао је данас досадашњег амбасадора Русије при НАТО Дмитрија Рогозина за замjеника премијера задуженог за војну индустрију и са овлашћењем да „шиба по рукама корупционаше” који спутавају њен развој.

„Желим да обавијестим све да сам Вас одредио за потпредсједника владе, како бисте координирали активности за развој војно-индустријског комплекса, односно координисали расподјелу и реализацију јавних уговора за набавку војне опреме и бавили се свим проблемима у вези са тим уговорима”, казао је Медведев.

„Обећавам да ћу напорно радити како бисмо обновили одбрамбену индустрију и да ћу гвозденом руком спријечити сваки покушај корупције”, изјавио је Рогозин пошто га је Медведев обавијестио о именовању.

„Огроман новац”, додао је Медведев, како преноси Итар тас с, на шта је Рогозин узвратио обећањем да ће „свака рубља и свака копејка стићи до примаоца” и бити уложена у савремену оружану технику, како би руске оружане снаге биле међу најбољим.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *