Ријеч на ријеч након митинга у Београду

Прихватање или неприхватање Бриселског споразума остало је у сијенци у размјени реплика сукобљених страна. Дачић је изјаве појединих представника СПЦ на митингу против бриселског споразума оцијенио као непримјерен гест према држави. Према ријечима Ивице Дачића, црква и власт имају потпуно одвојене задатке у држави. "Понекад се заиста запитам чиме је то наш драги Бог заслужио […]

субота, мај 11, 2013 / 10:35

Прихватање или неприхватање Бриселског споразума остало је у сијенци у размјени реплика сукобљених страна.

Дачић је изјаве појединих представника СПЦ на митингу против бриселског споразума оцијенио као непримјерен гест према држави.

Према ријечима Ивице Дачића, црква и власт имају потпуно одвојене задатке у држави.

"Понекад се заиста запитам чиме је то наш драги Бог заслужио да га овакви представљају на земљи", рекао је премијер Србије Ивица Дачић, који је у посјети САД, у телефонској изјави агенцији Бета.

Амфилохије: Молебан је био за оздрављење

Митрополит Амфилохије каже да нема ничег неприкладног у његовом говору на митингу против Бриселског споразума када се молио за упокојење Владе и Скупштине.

"У Влади треба да умре оно што је болесно, а да васкрсне оно због чега постоје Влада и парламент", рекао је митрополит црногорско-приморски Амфилохије за Политику.

Он је навео да је његов говор била "јектенија за упокојење Владе и Скупштине Србије и њихово Васкрсење" и објаснио да се јектеније говоре за духовно здравље и васкрсење.

"Нема ту ништа необично ни неприкладно, само је прилагођено овом историјском моменту", рекао је Амфилохије.

Иринеј подиже ограду

Патријарх Иринеј оградио се од свих изјава и чињења митрополита Амфилохија и пензионисаног владике Атанасија Јефтића на митингу против бриселског споразума.

"Митрополит Амфилохије ме је питао да служи молебан у храму и ја сам се са тим сагласио. Све друго што је чињено ван храма је његова лична ствар и његов лични иступ иза којих не стојим ни ја, ни Синод, ни Црква", рекао је патријарх Тањугу.

Упитан да прокоментарише изјаву пензионисаног владике Атанасија Јефтића да ни убијеног премијера Зорана Ђинђића није интересовала "небеска Србија", патријарх је рекао да га је и он, преко једног од службеника Патријаршије, питао да ли може да буде са тим народом на протесту.

"Ја му на то питање нисам одговорио и он није имао моју дозволу да наступи у граду Београду", рекао је патријарх Иринеј.0 КОМЕНТАРА

  1. Послије предаје или боље речено издаје српрког народа са Косова и Метохије за очекивати је свакакве изјаве и реакције и оне не изненађују.Оно што ме изненађује је да ни издајник и вице издајник не реагују на тврдње професора Чавошког него на изјаве владика, као да су владике писале Устав а не они.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *