Реис црногорским Муслиманима: реците да сте Бошњаци

Поглавар Исламске заједнице у БиХ реису-л-улема еф. Мустафа Церић и муфтија санџачки Муамер Зукорлић позвали су припаднике бошњачког народа у Црној Гори да се на предстојећем попису изјасне као Бошњаци, да им вјера буде исламска, а језик босански. У писму које је јуче дијељено у Рожајама, Церић и Зукорлић истичу да недостатак националне државе која […]

четвртак, март 31, 2011 / 15:07

Поглавар Исламске заједнице у БиХ реису-л-улема еф. Мустафа Церић и муфтија санџачки Муамер Зукорлић позвали су припаднике бошњачког народа у Црној Гори да се на предстојећем попису изјасне као Бошњаци, да им вјера буде исламска, а језик босански.

У писму које је јуче дијељено у Рожајама, Церић и Зукорлић истичу да недостатак националне државе која би штитила свој бошњачки народ све Бошњаке чини обавезним да се скупе око своје нације, вјере и језика.

"Узвишени господар учинио је људе припадницима нација да би се упознавали, да би друге упознали и другима се представили, нужно је претходно себе препознати, а то значи бити свјестан свог националног идентитета", наводи се у писму.

"Попис становништва хисторијска је, а можда и посљедња прилика да се на цивилизован начин уклони вишедеценијска неправда оспоравања националног и језичког идентитета. Зато припадници бошњачког народа у Црној Гори одлучно упишите, националност – Бошњак, вјера – ислам, језик – босански", наводи се у писму Церића и Зукорлића.

 0 КОМЕНТАРА

  1. хахахахаха…а Његош их лијепо назвао домаћим потурицама, а они сад у иностранство..реците да сте јапанци, боли неког к.. за вас!

  2. Ma neka se izjasnjavaju kako hoce, meni je muka kad pocnu da me ubjedjuju da sam ja bosanac pravoslavne vjeroispovijesti, a ne Srbin, samo zato sto oni ne znaju sta su…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *