Реџепи: Србија ће морати признати-косовске таблице

ЧАГЛАВИЦА – Косовски министар унутрашњих послова Бајрам Реџепи оцијенио је данас да је неминовно да Србија почне да признаје регистарске таблице које се издају на Косову. Реџепи је за КИМ радио из Чаглавице казао да су таблице које ће се употребљавати на Косову унутрашње питање "косовске владе" и да се о томе не може преговарати. […]

субота, март 19, 2011 / 17:28

ЧАГЛАВИЦА – Косовски министар унутрашњих послова Бајрам Реџепи оцијенио је данас да је неминовно да Србија почне да признаје регистарске таблице које се издају на Косову.

Реџепи је за КИМ радио из Чаглавице казао да су таблице које ће се употребљавати на Косову унутрашње питање "косовске владе" и да се о томе не може преговарати.

Тема преговора, према његовим ријечима, може бити само обострано признавање таблица.

Реџепи је додао да "Влада Косова" никада неће дозволити употребу нових таблица МУП-а Србије са ознакама косовских градова.

Навео је да ће ускоро "Влада Косова" одлучити докле ће толерисати старе регистарске таблице МУП-а Србије са ознакама косовских градова, које су сада дозвољене на Косову.

"Косовски министар" је оцијенио да је обострано признавање таблица неминовност која ће олакшати постојеће административне препреке.

„Разговори ће се водити само о реципроцитету у признавању таблица, јер је узајамно признавање неминовно. То је важно не само за оне који путују, већ и за оне који се баве бизнисом. Уколико до тога не дође, то ће бити велика препрека. То је један од стандарда ЕУ који ми морамо да поштујемо. То не значи да Србија признаје Косово, него је то сарадња која мора да постоји”, казао је Реџепи.

Према његовим ријечима, када "Влада Косова" одреди рок за замјену старих српских таблица косовским, неће бити потребно ново плаћање дажбина уколико су плаћене у Србији.

Такође, они којима је регистрација важећа, неће поново регистровати ауто, већ ће "косовским" таблицама замијенити српске, рекао је Реџепи. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *