Развели се Владимир и Људмила Путин, да ли због гимнастичарке?

Неколико седмица од 30. годишњице брака, руски председник и његова супруга рекли су да је њихов брак завршен, у интервјуу руском каналу Росија 24, који дали пошто су заједно били на балету „Есмералда“ у Дворцу Кремља. „То је наша заједничка одлука", рекао је Путин, а то је потврдила и његова досадашња супруга. На питање новинара […]

петак, јун 7, 2013 / 00:51

Неколико седмица од 30. годишњице брака, руски председник и његова супруга рекли су да је њихов брак завршен, у интервјуу руском каналу Росија 24, који дали пошто су заједно били на балету „Есмералда“ у Дворцу Кремља.

„То је наша заједничка одлука", рекао је Путин, а то је потврдила и његова досадашња супруга.

На питање новинара да ли то значи развод, Људмила Путин је одговорила: „Да, може да се каже, то је цивилизовани развод".

„Наш брак је готов због чињенице да се скоро уопште не виђамо", додала је Људмила Путин.

Руски предсjедник је развод објаснио тиме да нису сви спремни да живе јавним животом какав подразумijева улога супружника политичара његовог ранга.

„Сва моја активност, сав мој посао повезан је са јавном сфером, са потпуно јавним животом. Некоме се то свиђа, некоме не, али има људи који су са тим савршено неспојиви", рекао је Путин.

Руски предсjедник познат је по томе да скоро никада до сада није давао изјаве или одговарао на питања о свом приватном животу.

Људмила Путин се и иначе рijетко појављивала у јавности, а последњих пар година њено одсуство изазвало је многе, никада потврђене гласине укључујући и ону да је затворена у манастиру.

Владимир и Људмила Путин вjенчали су се 1983. године и имају двijе одрасле ћерке о којима се такође јако мало зна.

Путин је већ годинама принуђен да демантује гласине о љубавним аферама, док се са супругом практично уопште није појављивао у јавности. Ипак, једно име се у центру пажње јавности појављивало чешће него остала – заносна млада гимнастичарка Алина Кабајева.

Ова гламурозна 30-годишња спортисткиња једна је од најуспјешнијих руских гимнастичарки, са два олимпијска злата и чак 14 титула свјетске шампионке.

Када се 2007. године повукла из спорта, учланила се у Путинову странку Јединствена Русија, а убрзо је постала замјеница предсједника државне Думе.

Руски лист "Московски кореспондент" писао је још 2008. године да би она требало да се уда за Путина, што је он љутито демантовао на конференцији за новинаре са италијанским премијером Силвиом Берлусконијем.

– Ту нема ни једне ријечи истине – рекао је Путин.

Гласноговорница Алине Кабајеве одбио је да коментарише ове вијести, одбацивши их као "бесмислице".

 0 КОМЕНТАРА

  1. Хехехе…због ове Кабајеве, Владимир би оставио и Русију!B-)
    А гдје је сад она Исинбајева?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *