Раул Кастро на челу Комунистичке партије

ХАВАНА– Владајућа Комунистичка партија Кубе изабрала је данас предсједника државе Раула Кастра и првог потпредсједника Хозеа Мачаду Вентуру за руководиоце највишег политичког тијела у земљи. Раул Кастро (79) замијениће свог старијег брата Фидела на положају првог секретара Централног комитета Комунистичке партије. Његово именовање није изненађујуће, али су се многи Кубанци надали да ће други по […]

уторак, април 19, 2011 / 19:57

ХАВАНА– Владајућа Комунистичка партија Кубе изабрала је данас предсједника државе Раула Кастра и првог потпредсједника Хозеа Мачаду Вентуру за руководиоце највишег политичког тијела у земљи.

Раул Кастро (79) замијениће свог старијег брата Фидела на положају првог секретара Централног комитета Комунистичке партије.

Његово именовање није изненађујуће, али су се многи Кубанци надали да ће други по важности положај у партији заузети неко млађи, а не осамдесетогодишњи Мачадо Вентура.

Одлуке о новим именовањима усвојене су на шестом конгресу Комунистичке партије Кубе и првом оваквом састану у посљедњих 14 година.

Недавно се сазнало да се Фидел Кастро повукао са челног положаја партије још у јулу 2006. године, када се разболио, те да је Раул још тада преузео његова овлаштења.

Браћа Кастро држала су двије водеће позиције у Комунистичкој партији Кубе још од њеног оснивања 1965. године, шест година послије револуције којом је Фидел дошао на власт.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *