Рашковић-Ивић: Споразум склопљен због датума

Посланица Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић рекла је да је бриселски споразум склопљен да би Србија добила датум за почетак преговора са Европском унијом, али да Унији „очигледно ни то није довољно“.  Коментаришући писања појединих медија да САД лобира да Србија добије датум, Санда Рашковић Ивић је рекла да су ставови Американаца и Европљана […]

среда, јун 12, 2013 / 15:34

Посланица Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић рекла је да је бриселски споразум склопљен да би Србија добила датум за почетак преговора са Европском унијом, али да Унији „очигледно ни то није довољно“.

 Коментаришући писања појединих медија да САД лобира да Србија добије датум, Санда Рашковић Ивић је рекла да су ставови Американаца и Европљана "различити зато што су Американци прагматичнији и желе да се бриселски споразум примјени".

"А очевидно је да у Србији онда неће бити никаквог мотива за примену споразума и да ће Косово, које је интересна зона САД, остати да виси у ваздуху", сматра Рашковић Ивић.

Она је новинарима у Скупштини Србије рекла да је очигледно да Њемачка не жели "овакву и оволику Србију у Европској унији".

"Очевидно је да је Србија за неке у Европској унији исувише велика и да је уколико настави са европским путем, чекају многи изазови, черупања и понижења", рекла је посланица ДСС-а.

Санда Рашковић Ивић је поновила став ДСС-а да је бриселски споразум "потпуно погрешан" и да га не треба уопште примјењивати.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *