Раша тудеј: први инфо – милијардер са Ју тјуба

Да бисте прибиљежили милијарду кликова на ваш видео није неопходно да отплешете неки Гангнам стајл или будете Бијонс Ноулз, хвале се у Раша тудеј. Руски ТВ канал на енглеском језику Раша тудеј постао је први информативни канал на свијету који је прешао границу од милијарду посета на сервису Ју тјуб. Да је то неочекиван успјех […]

среда, јун 5, 2013 / 16:13

Да бисте прибиљежили милијарду кликова на ваш видео није неопходно да отплешете неки Гангнам стајл или будете Бијонс Ноулз, хвале се у Раша тудеј.

Руски ТВ канал на енглеском језику Раша тудеј постао је први информативни канал на свијету који је прешао границу од милијарду посета на сервису Ју тјуб.

Да је то неочекиван успјех признао је и потпредсједник Гугла, који је власник Ју, Роберт Кинсл.

 -Веома смо поносни и задовољни што је ТВ канал РТ достигао такву цифру. Многи би жељели да њихови сајтови буду толико посјећени. Међутим, да би се постигао успјех и висок рејтинг, неопходно је остварити чврсту везу са аудиторијумом и заинтересовати гледаоце тако да се изнова враћају вашем програму – каже се у саопштењу за јавност које је упућено редакцији RT.

Главна уредница РТ, Маргарита Симоњан наводи да су о овој тв мрежи схватили да се борба за аудиторијум води на интернету, као глобалном медијском простору.

– Милијарду прегледа! То просто обара с ногу. Поносни смо што смо најгледанији на свијету. Тиме смо постигли изузетан успјех. Информативни програм нашег канала прате углавном млађи гледаоци, а управо ће они сутра обликовати свијет – рекла је главна Маргарита Симоњан.

У Гугл Русија истичу да је успјех телевизијског канала РТ на Ју тјубу очигледан доказ да корисници цијене легалан и квалитетан садржај, прилагођен интернет аудиторијуму

У интервјуу интернет порталу Лента.ру подпредсједник Јутјуба за маркетинг, Данијела Тајд је још прије извјесног времена предвидјела успјех овог ТВ канала.

– Руски телевизијски канал Russia Today је један од најзначајнијих Ју тјубових партнера. Ријетко који наш партнер може да се похвали милијардом прегледа својих видео-материјала, а РТ ће постати први информативни ТВ канал који ће достићи ту цифру.

(Илустрација:руска реч)

РТ се емитује преко Ју тјуба још од 2007. године и међу првима је почео да пласира видео садржаје нове генерације, управо онакве какве корисници радо гледају и размјењују.

Информативни видео-материјали канала РТ 2011. су проглашени за најгледаније на Ју тјубу, а годину дана касније, амерички истраживачки центар Пју рисрч прогласио је РТ за главног емитера новости на Ју тјубу.

Шта кажу бројке

РT је емитовао 22 од 260 најгледанијих видео материјала на Ју тјубу, а ово партнерство им је донијело више од 1,8 милијарди долара профита.

РТ је далеко испред Фок њуза или Би би сија.

Према подацима објављеним на крају трећег тромесечја 2012. Раша тудеј је заузео је треће место по гледаности на листи информативних канала Уједињеног Краљевства. Испред руског канала су само Би би си и Скај њуз

Према тим подацима мјесечно, број гледалаца РТ премашује 1,3 милиона, а за једно тромјесечје тај број износи 2,5 милиона. Тако је каналу РТ пошло за руком да престигне остале међународне ТВ канале који емитују програм у Великој Британији. Раша тудеј има двоструко већи аудиторијум од канала Јуроњуз, и три пута већи од америчког канала Фокс њуз. По броју гледалаца за руским ТВ каналом заостаје и катарска Ал џазира на енглеском.

У Сједињеним Америчким Државам 2011. године РТ је била друга најгледанија страна тв мрежа, одмах иза Би Би Сија, а 2012. прва, али у урбаним зонама

Раша тудеј је регистрована као независна-непрофитна организација, а основана је 2005. године од стране РИА Новости – руске државне медијске агенције, уз помоћ руског федералног буџета, федералне агенције за штампу и масовне медије Руске Федерације. Према руском закону, као независна-непрофитна организација, РТ нема власнике.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *