Рамбова прича у документарном филму

Редитељ Дарко Бајић, чији ће документарац „О Гринго“ о фудбалеру Дејану Рамбу Петковићу бити премијерно приказан 4. маја на отварању фестивала Белдокс, изјавио је данас да су „и фудбал и филм – игра пуна неизвесности“ и да га је то привукло овом пројекту. Филм прати каријеру Петковића од Мајданпека, гдје је рођен 1972. године, до […]

среда, април 20, 2011 / 18:11

Редитељ Дарко Бајић, чији ће документарац „О Гринго“ о фудбалеру Дејану Рамбу Петковићу бити премијерно приказан 4. маја на отварању фестивала Белдокс, изјавио је данас да су „и фудбал и филм – игра пуна неизвесности“ и да га је то привукло овом пројекту.

Филм прати каријеру Петковића од Мајданпека, гдје је рођен 1972. године, до легендарних успијеха у Бразилу.

Бајић је рекао да је фудбалера упознао прије седам-осам година када је био на филмском фестивалу у Сао Паолу.

"Изненадило ме је колико је он тамо велика звезда и пожелео сам, као неку врсту мисије, да га и наша публика види у акцији, у тренуцима по којима љубитељи фудбала памте одрећене играче", рекао је редитељ, који је и аутор сценарија са Наташом Дракулић.

Бајић је додао да овај филм од 90 минута није спортска репортажа, већ права напета и узбудљива прича, са љубавним и мелодрамским елементима у вези са Рамбовом породицом и његовом носталгијом за Србијом, за чију репрезентацију никада није играо.

Рамбо Петковић је проглашен за најбољег играча Бразила, постао почасни грађанин Рио де Жанеира и почасни конзул Републике Србије у Бразилу.

Уз отворену исповијест главног јунака, утиске о њему износе свјетска фудбалска имена и његови саиграчи из бразилских клубова "Фламенго", "Васко", "Флуминезе" и "Сантос", и београдске "Црвене звезде".

Директор фотографије је Борис Гортински, монтажери Филип Дедић и Иван Васић. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *