Рајко Васић: РС више не смије давати компромисне приједлоге

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић сматра да Република Српска /РС/ више не смије давати било какве иницијалне или компромисне приједлоге о формирању Савјета министара, него се треба окренути својим финансијским и институционалним интересима у БиХ. Васић је рекао Срни да је Српска од избора показала довољно сусретљивости и одговорности према заједничким институцијама и да је […]

субота, новембар 19, 2011 / 14:32

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић сматра да Република Српска /РС/ више не смије давати било какве иницијалне или компромисне приједлоге о формирању Савјета министара, него се треба окренути својим финансијским и институционалним интересима у БиХ.

Васић је рекао Срни да је Српска од избора показала довољно сусретљивости и одговорности према заједничким институцијама и да је сада јасно да то није довољна брана хегемонизму и потчињавању које форсира политичко бошњачко Сарајево и СДП БиХ Златка Лагумџије.

Он је додао да су уступци и компромиси из РС увијек схватани као знак слабости, па је Лагумџија са захтјевом "пет вама, пет нама" остао до данас и да остварење тог захтјева значи потпуну власт Сарајева и Лагумџије над цијелом БиХ, и над Србима и Хрватима.

Према његовим ријечима, Лагумџија овим губи легитимитет који га уважава као озбиљног политичког саговорника.

"Лагумџијино исцрпљивање РС бесконачним разговорима о Савјету министара само јача његову власт у Федерацији, а за то вријеме Српска има блокирана средства у електропреносном, пореском и пензијском сегменту а потпуно губитнички их издваја за војску и друге неефикасне заједничке институције", каже Васић.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је раније да је на састанку страначких лидера, одржаном у четвртак у Сарајеву, српска страна поново показала флексибилност, али да се још једном потврдило да је проблем међу партнерима у Федерацији БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *