Рајко Васић: Меркелизација

Без обзира што је Ангела Меркел некидан дошла у Бгд, код Предсидетеља, и рекла, му, Најн Цимер Фрај, и што је, данас или јучер, имала Тачи Скрин на Косову, навијам за њу, Фрау Стил, у борби против Обама Либертас. Упућенији знају да је у питању борба око начина рјешавања финансијске кризе у ЕУ. Ангела Меркел […]

уторак, децембар 20, 2011 / 07:00

Без обзира што је Ангела Меркел некидан дошла у Бгд, код Предсидетеља, и рекла, му, Најн Цимер Фрај, и што је, данас или јучер, имала Тачи Скрин на Косову, навијам за њу, Фрау Стил, у борби против Обама Либертас.

Упућенији знају да је у питању борба око начина рјешавања финансијске кризе у ЕУ.

Ангела Меркел захтијева Меркелизацију, чврсту дисциплину у задуживању. Обама препоручује тржишну слободу и краткорочне мјере како би се привукли Улагачи. Опаска аутора: Улагачи су они који заврћу уши док те финансијски пљачкају, Инвеститори.

Разумијем да ни Меркел ни Обама, индивидуално, не знају много о финансијама. Али, мора се признати да Фрау зна много о дисциплини. И зато сам на њеној страни.

Обама зна колико су моћни Моћни у Америци и зато проповиједа успостављање стабилности на тржишту и придобијање повјерења Инвеститора, Улагача.
Фрау са гађењем гледа на Финансијску Индустрију Запада и када би је неко натјерао да отвори логоре, јамчим да би то било искључиво за кредитодавце и кредитопримце.

Фрау, и Саркози, добро знају да ЕУ нема инструменте које има једна држава која има једну валуту, Кина или САД, иако о томе многи теоретичари разбијају и своје и туђе главе и куцају на отворена врата, као и ДСК, који је након неуспјеле клинтонизације, пушачења, у Америци, у Кини држао предавање баш о томе да ЕУ нема старе државне алатке, сугеришући да је све узалудан посао и да Еуро мора пропасти, и, Фрау и Саркози, примјењују оно што имају у рукама. Дисциплину и надгледање задуживања.

Поред тога што им је то једино остало, неодговорно задуживање показује да је Еуро нападнут извана и да тешка бољка није настала изнутра, због Јунајт Јунајт Јуроп. Земље економске недисциплине и финансијског неискуства су одабране у чопору као најлакше мете. Улагачи су знали да ће презадуживањем двију земаља уздрамти темеље Еура и Еурозоне. Нестабилне и непроцедуралне демократије, Италија и Грчка, прве су подлегле вегаским перушканим и миришљавим гаћицама финансија и криза се проширила.

Њемачка очито неће дозволити даље задуживање. Нити инфлацију с којом има болно искуство али и знавши и оно што свако зна – да инфлација односи властите вриједности, продукте крви и зноја, неком другом.

Још нико о томе не говори али и спор Обама – Меркел, гдје Обама инсистира на краткорочним мјерама, стабилизацији и поновном ујахивању Инвеститора, Улагача, у Еурозону, као и останак Енглеске изван Меркел Дисциплине, сугерише монструозни план Финансијаша, из вана, да се сруши не само Еуро него и Европа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *