Рајко Васић: Комо опанци, Комо обојци

Генерални секретар СНСД не зна зашто се Златко Лагумџија љути. Све што Република Српска прича, стара је европска прича. А и Златаган се стално залаже за еуропски пут, европске интеграције, европске стандарде, евромотокултиватор. Добро, над Тешњом се пјесма чује, Дабогда, кћери, да те Брисел узме ал Јашаревић под прозором пуца. Па, ево, и мирни разлаз […]

среда, новембар 30, 2011 / 07:34

Генерални секретар СНСД не зна зашто се Златко Лагумџија љути.

Све што Република Српска прича, стара је европска прича. А и Златаган се стално залаже за еуропски пут, европске интеграције, европске стандарде, евромотокултиватор. Добро, над Тешњом се пјесма чује, Дабогда, кћери, да те Брисел узме ал Јашаревић под прозором пуца.

Па, ево, и мирни разлаз је стара европска прича. Те фудбалске репрезентације, исто виђено. На сјеверу, у колијевци демократије, у тој Инглеској коју зову Велика Британија. Ако ће Златагану бити лакше, ја нећу бити ни играч ни селектор Фудбалске Репрезентације Републике Српске.

Не разумијем зашто је Златаган на том језеру Комо хистерисао пошто је Додик набројао неколицину европских достигнућа. Па и ако се БиХ Мирно Разиђе, није му је мајка родила. Хрватска изгубила Туђмана, Србија изгубила Злободана, Црна Гора остала без Цице Крањачара, па може и Злаја без БиХ.

Златаган је, изгледа, подлегао медијском притиску Сарај Поља. Преговори на језеру Комо пропали. Ко је поменуо преговоре. То је извјесна фондација организовала феријални излет. Нико тамо није отишао да преговара. То смо рекли чим је стигао позив.

Они као да су мислили да можда Србима не прија Војна База, ономад онај Бутмир, Срби њежни, само воле жене, мада жене воле официре, па да им приредимо језеро. Дошли из Шумске, смекшаће се и преговарати.

А и тема им је у 3ЛПМ. Да ли је Устав БиХ компатибилан са ЕУ. Па, овдје ни Уставни суд није комаптибилан са Уставом. Могли сте колоквијум, Јебо Државу за коју се организује Колоквијум, уприличити на Балкани. Ближе је и јевтиније а једнако би установили некомпатибилност. И будала зна да није комаптибилан.

Само што су Златаган и Сарај Поље очекивали епохалне уставне промјене. По стоти пут. Ћопић би то описао као Сто осму офанзиву на Устав Насеобине.

Али, да ипак ствар погледам озбиљније.

Једини начин да Насеобина опстане јесте та уградња амортизера у виду протокола мирног разлаза. Тада би свако би сигуран да му се једног дана под прозором неће појавити Комшић.

Ратови у СФР Југославији никада се не би догодили да је устав садржавао ту процедуру. Добро, и да је ЈНА имала муда да бомбардује Љубљану. Коме би било до самоопредјељења до отцјепљења.

Уградња Мирољубивог Разлаза предуслов је Мирољубиве коегзистенције у БиХ. При томе Сарај Поље треба да избјегава пријетње на тему Није могућ разлаз без рата. Једном сте, господо бошњачки официри и политичари, пробали и изгубили рат. Пошто више нема Југословенске народне армије, те формације пичака, не би било препоручљиво да се ватате оружја. Јер, да у Тој Агресији није било Војске Хрватске и Америчана са небеса, не би вас нико стигао ни до Беча. Прошли би крај Блајбурга ко Усеин Болт на 200 метара. Све што сте знали рата научили су вас Срби у ЈНА. А сада, у ОС БиХ, углавном се учи крађа експлозива.
И суштински аргумент.

Нико се тако здушно неће залагати за БиХ као што се ономад залагао за њену самосталност. Неће се ни по гузици почешати. Ако неко мисли да хоће, онда не разумије природу распада СФРЈ и суштину овог политичког буњишта послије ње.

Сарајевски Политички Круг би, дакле, први требао бити за уградњу тог самонавијајућег механизма мирног разлаза.  0 КОМЕНТАРА

 1. „Ако ће Златагану бити лакше, ја нећу бити ни играч ни селектор Фудбалске Репрезентације Републике Српске“

  Nemoj o fudbalu jer si bio više nego smiješan kada si glumio fudbalera u „Krajini“

  Haloooo RajHko …. prvo nazivaš JNA „formacijom pičaka“ a onda par redova niže napišeš:
  „Све што сте знали рата научили су вас Срби у ЈНА.“
  Znaš li ti karikaturo od čovjeka šta pišeš.

  „Хрватска изгубила Туђмана, Србија изгубила Злободана, Црна Гора остала без Цице Крањачара, па може и Злаја без БиХ.“

  E pa može i RS bez tebe i takvih kao ti … i biće joj mnogo bolje

 2. Рајуне, знао сам да си будала али са овим ти си јебо мајку свим лудацима. Прочиташ ли ти икада шта напишеш. Очигледно у тој својој есенсдеовојској осионости не. Рајко врло брзо ћете и ви прднути у чабар, па бих волео да видим да ли ћеш и даље тако срати.Рајкоооо, иде прољеће иду буне држите се есенесдеовци, народ ће вам се крви напити.

 3. Дајте рајконију гусле или шаргију и литар препеченице, не иде оволико крипуних реченица на суво грло…све их је поклопио бритком сабљом, па гдје је био цио прошли рат кад је у ЈНА понестало муда, умјесто његових прстију лудих очију..а јбг важно да сваки свој прошли мегдан брже боље прогласи побједом исто то ради и златаган на свом конту. Ваљда један другом отимају побједе. 😛

 4. Rajko, šta je „pjesnik“ htio reći Rajko? Ja sam Srbin Rajko ali me sramota OVO čitati. Kostur priče mi je jasan ali ne i prezentacija problema ili stanja na ovakav način. I ne u ime svh Srba.

 5. Ne postoji slovo,rijec, recenica, tekst, koji mogu docarati genijalnost koju ovaj laik ili lik, kome bi i Gebels pozavidio i Himler pruzio ruku, sto se vabi kao Rajko i hrze kao Vasić, moze izreci u jednom dahu a nepostiditi se. Facija govori, odaje i ne skriva o kakvom se mongoloidu radi, perverznjaku, magarcu, magarcini. Da smije, i da ima top poceo bi covjek rat, ni sam ne zna protiv koga ali bi ga poceo nek se puca, nek se gine, nek je veselo i nek ima dosta udovica, nek se nadju. Pa de bi Keljmendi iz Laktasa kad se ratova, ginu, znamo de je bio kad se svercovalo, kralo i hapalo, bio je tu.
  Sretno vozanje po auto-putu keljmendi iz laktasa, kupite i mali helokopter ovom sto se vabi i hrze i otjerajte ga od sebe teadicionalnim srbskim otpozdravom SHIKE.

 6. Zađem kod Rajka na blog da vidim šta još ima novo, kad tamo:

  Napomena: Molim Onaj Furuntal da ne prenosi moje tekstove jer među registrovanim komentatorima imaju sloj izuzetno priglupih neostvarenih i nedojebanih usidjelica koji mentalno funkcionišu kao uvrijeđene jetrve, kao Čavićke i Ivanićke, do podne im krivi oni koji su vlast a popodne oni sami, koji nisu na vlasi. Onaj jedan udnik se stidi što je Srbin, dok je čitao moj tekst. Samo izuzetno tepsijast mozak čita tekstove nekog kretena kojeg ne može smisliti. Pa se onda stidi. U tekstu Komo opanci, Komo obojci, rekao sam nekoliko suštinskih stvari. Nije pristojno da kažem da čitate nekoliko puta.
  Zahvaljujem se, ipak, Furuntalu. Bez .ba

  http://vasicrajko.blogspot.com/2011/11/haski-tribunal-formiran-da-izmisli.html

 7. Срећом Рајчило, па „изузетно тепсијасти мозгови“ у Сарај Пољу и не кХонтају твоју зајебанцију, у супротном би од ове Насеобине понешто и остало…B-)B-)B-)

  Већина у БеХа, амортизер схвата изузетно једнозначно и тепсијасто и он им има да служи само као – кука што држи точак да не отпа’не…
  Кажем срећом…:D;)

 8. Чика Рајко, чему вријеђање?

  Човјека и не познајете, а тврдите да има „тепсијаст мозак“. Да ли ће икад доћи дан када ћемо уважити оног ко другачије мисли?

  Уважавам чињеницу да пишете (то Вам је посао), али чему опсцене ријечи? Подсјетићу Вас овдје добронамјерно:

  КОПРОЛАЛИЈА(грч. kopros=Измет,lalein=брбљати)= медицинска појава неких душевних болесника да морају, и против воље, изговарати непристојне и ружне ријечи. Најчешће се повезује са синдромом Жила д’ ла Туреа. Овај синдром је ријетка појава, а друго објашњење за такво понашање појединца јесте губитак инхибиторне контроле коре великог мозга на ниже мождане центре. Јавља се нпр. након конзумирања алкохолних пића, већ у стадијуму лаког пијанства.
  Други разлог губитка ове контроле нижих можданих структура од стране можданог кортекса јесте мождана хипоксија (недостатак кисеоника у мозгу), нпр. на великим надморским висинама (код алпиниста нпр.) или услијед неког од соматских или цереброваскуларних оболења.

  Имате ли храбрости да гледате човјека у очи и кажете му да има „тепсијаст мозак“? Можете ли све ове вулгарности изговорити пред својим најближима, женом, кћерком, мајком, кумом,…?

  И на крају, јадан је онај ко има тепсијаст мозак, али смо још јаднији ми који обраћамо пажњу на коментаре таквог „јадника“ и коментаре „izuzetno priglupih neostvarenih i nedojebanih usidjelica koji mentalno funkcionišu kao uvrijeđene jetrve“.

  Јадно смо ми друштво, када са толико запослених у државној администрацији (КОЈИ НИСУ ИЗУЗЕТНО ПРИГЛУПЕ НЕОСТВАРЕНЕ НЕДОЈ..АНЕ УСЈЕДЕЛИЦЕ) само гомиламо дугове, не стварамо нову вриједност, већ раскућавамо оно што су стварале генерације. И дичимо се изградњом 32 или 26 км аутопута за више од 7 година. Наши дједови и очеви су изградили толике путеве, аутопутеве, аеродроме, фабрике,… Већ 10-15 година након 2.свјетског рата градиле су се хидроцентрале на дрини, а ми данас, 50 година послије, нисмо у стању једну да направимо сами, с кредитом ни без њега.

 9. „Ja kada idem iza zivice da pisam dobro pazim da nema onih iz partije XXX-a u blizini“

  Mentalni sklop ovog predstavnika vladajuce partije funkcionise po principu: Ko nije sa nama – taj je protiv nas, i bukvalno „ima da ga nema“.
  Inace interesantno je spominjati „mirni razlaz“ a istovremenu „usemljavati poslove“ za centralnu banku BiH.

 10. Nešto kontam da je frontal zajedno sa svojim frontalovcima poprilično zastranio. Kontam da nismo svjesni realnosti.

  Odnosi su takvi da je danas moguće u sred te neke Evrope, pred evropskim domaćinama – pričati o nezavisnosti Srpske i da to prođe bez nekih teških riječi i pretećih reakcija. Moguće je tražiti miran razlaz i fudbalsku reprezentaciju Srpske i na to dobiti komentar o „saljevanju strava“. Umjesto čvoki, šamara i zavrtanja ruku – saljevanje strava. Ni ’93 godine, kada smo držali 2/3 BiH nismo bili toliko drčni, drski i iskreni. Ni tada Radovan nije smio po Evropi pričati i raditi ono što ova bahata budaletina iz Bakinaca radi danas.

  Zašto se ne sjetimo kako je na ovakvim evropskim druženjima zvučao i izgledao jedan Poplašen ili jedan Čavić… bili su kao poplašene čavke, zaslijepljeni svjetlima pozornice.

  Koga smo mi to imali kao saveznike svih ovih godina? Jel Čavić imao Libermana u svom mobilnom telefonu, pa da ga onako ladno trzne i pita kako su žena i djeca? Zar nije Radovan sa Slobom pričao kao loš student sa strogim profesorom i zar nije čekao u redu u njegovoj čekaonici. Postoji li ozbiljan i uticajan političar u Srbiji koji bi danas ‘ladno iskulir’o Dodoov telefonski poziv?

  Realnost je da je Srpska danas u mnogo boljem političkom položaju i sa mnogo više jakih saveznika nego što je to bila ikada do sada. Saraj Polje je danas blijeda sijenka nekadašnjeg Alijinog Sarajeva i nije to samo zbog njihove današnje nesposobnosti.

  Potpuno je druga stvar ovo o čemu piše Dražen. Tačno je da smo jadni, da raskućavamo i da se zadužujemo, tačno je da smo pozapošljavali silne i nesposobne poltrone u državnu službu i tačno je da nam je upravo to – najveći problem.

 11. Ex, ti se opet šališ? Rade, rade, ali za koga i protiv koga? Liberman će govoriti sa svakim ko prelije budžet svoga naroda u njegov džep. E, moj ex, lijepe je love dobio taj gpspodin zbog gluposti ofarbanog soma. (usput, promijenio je nijansu boje. Ova je blaža, ona ista kao u Majkine ).Skupo nas je koštao zapravo preskupo, života i biološkog opstanka. To što on trzne Libermana objesi mačku o rep. Odriješili smo mi kesu podobro za to njegovo trzanje. Prisjelo nam je, asve su prilike da je i njemu.Sve u svemu, slažem se da rade, da im se ne može osporiti rad, na našem nestanku. Ekonomski nas više nema, samo još dišemo u dubokoj komi. I, to im je izgleda posporo, najradije bi da nas stave pred zid pa….

 12. Zaboravih da kažem o pljuvanju. Dabome da pljujem na svakoga ko pljačka i ubija moj narod bijedom, neselektivno: nerođene, djecu, stare, omladinu… kada im se ne može da priđe da ih nabijem u dupe. Kako li mu je prišao onaj u SA, i to pred kamerama, novinarima, i koliko je plaćen taj film? Pola sata prije kuda prolazi njegova svita ni mrav ne može da stane na taj put. Jednom , dok je bio premijer našao sam se u autu sa unucima na cesti kojom je trebao da prođe. Ma sva auta su stjerana u jarak.
  Stoga , neka smatra da sam mu opalio šamarčinu, a što me sleduje po zakonu zbog toga neka mi odfikare.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *