Рахој: Шпанија неће признати независност Косова

Премијер Спаније Маријано Рахој изјавио је да Шпанија нема намjеру да призна независност Косова, независно од споразума о нормализацији односа који је постигнути између Београда и Приштине. Приштински електронски медији су пренијели јучерашњу изјаву Рахоја да се став Шпаније по питању признања независности Косова неће мијењати. „Тај став имамо већ неколико година и то је […]

четвртак, април 25, 2013 / 15:38

Премијер Спаније Маријано Рахој изјавио је да Шпанија нема намjеру да призна независност Косова, независно од споразума о нормализацији односа који је постигнути између Београда и Приштине.

Приштински електронски медији су пренијели јучерашњу изјаву Рахоја да се став Шпаније по питању признања независности Косова неће мијењати.

„Тај став имамо већ неколико година и то је став Владе који се не мијења. То значи да ми нећемо признати независност Косова, пошто Шпанија не вјерује у једнострано проглашавање независности”, рекао је Рахој.

Комесар за проширење ЕУ Штефан Филе је на конференцији за новинаре након јучерашњег сусрета са косовском министарком за европске интеграције Фљором Читаку рекао да одлуку о признању или непризнању доноси сама Шпанија, али да се око тога тежи ка општем консензусу унутар ЕУ.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *