Рафинерија Брод: Нафтна мрља није наша

Први замјеник директора „Оптима групе“ Славко Шћепановић изјавио је данас Срни да нафтна мрља дуга око један километар, која је примијећена на ријеци Сави код Славонског Брод, не потиче из Рафинерије нафте Брод. "Ми смо све провјерили и са великом одговорношћу трвдимо да то загађење није из Рафинерије. Рафинерија од 2. априла не ради због […]

недеља, април 17, 2011 / 21:14

Први замјеник директора „Оптима групе“ Славко Шћепановић изјавио је данас Срни да нафтна мрља дуга око један километар, која је примијећена на ријеци Сави код Славонског Брод, не потиче из Рафинерије нафте Брод.

"Ми смо све провјерили и са великом одговорношћу трвдимо да то загађење није из Рафинерије. Рафинерија од 2. априла не ради због ремонта, али не ремонта погона, него радимо неке измјене на инструментацији, мјерењу и регулацији", рекао је Шћепановић.

Он је додао да се свака четири часа врше провјере прије испуста отпадних вода у Саву и да је немогуће да је до загађења дошло из система бродске Рафинерије.

"Ми смо јуче имали утовар барже и тамо се све држи под контролом и прати. Постоји заштитни појас и та мрља сигурно није од нас. Све је чисто око пристаништа", рекао је Шћепановић.

Он је навео да не зна одакле је загађење могло да дође и да узроци за то могу бити разни, али да претпоставља да мрљу није изазвала велика количина нафте, него она коју би могао да испусти и неки већи брод.

Хрватски медији су јавили да је јуче око 18.00 часова на ријеци код Славонског Брода примијећена нафтна мрља дужине од око један километар, за коју се, како наводе, претпоставља да потиче из Рафинерије нафте у Броду.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *