Радојичић за енергетску сарадњу са Црном Гором

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић подсјетио је у разговору са потпредсједником Владе Црне Горе Душком Марковићем на договор о заједничкој сједници влада двије републике на којој би се размотрили приоритетни инфраструктурни и пројекти у енергетици. Саговорници су констатовали да је између Српске и Црне Горе могуће размјењивати даља искуства у области европских интеграција, […]

недеља, децембар 11, 2011 / 17:54

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић подсјетио је у разговору са потпредсједником Владе Црне Горе Душком Марковићем на договор о заједничкој сједници влада двије републике на којој би се размотрили приоритетни инфраструктурни и пројекти у енергетици.

Саговорници су констатовали да је између Српске и Црне Горе могуће размјењивати даља искуства у области европских интеграција, јер је РС већ ушла у структурални дијалог о реформи правосуђа, што је питање које стоји пред Црном Гором у даљем путу ка ЕУ, саопштено је из Радојичићевог кабинета.

Радојичић је Марковићу честитао на достигнутој сљедећој степеници на путу Црне Горе ка ЕУ и изразио наду да ће на том путу заједно напредовати цијело подручје западног Балкана.

Радојичић и Марковић истакли су потребу регионалне сарадње и регионалне безбједности, с обзиром да ће у региону, послије уласка Хрватске доћи до одређених институционалних примјена, због чега је потребно да земље Блакана које још нису чланице ЕУ имају бољу институционалну сарадњу.

Марковић је данас у Бањалуци учествовао и на Међународној конференцији о људским правима.  0 КОМЕНТАРА

  1. O kakvim ljudskim pravima govori ovaj? U RS ljudska prava? Dragi moj Radojčiću, izruguješ li se ti to s nama? Sva prava ste nam oteli. Ako misliš da su otimanje i pljačka ljudsko pravo, e to pravo postoji u RS, i koristiš ga ti obilato. Kao i oni u tvojoj banditskoj družini.

  2. О људским правима говоре они који људима забрањују њихов изворни српски језик? Говори са овим јунцем из РС који сматра да је максимум људских права задовољен са 41 км мјесечно?x-(

  3. Svojevremeno sam zbog očiglednog kršenja mojih prava tražio da me primi ovaj čovek kao predsjednik najvišeg zakonodavnog tijela RS.Njegov šef kabineta Perica Rajčević,kojeg uzgred rečeno već duže vreme nema u javnosti mi to nije omogućio.Zato otužno izgledaju riječi ovog čovjeka o poštivanju ljudskih prava.Ali naš narod kaže da ničija nije do zore dogorjela,pa se nadam da će i ovoj vladajućoj oligarhiji ubrzo doći kraj.Prije nego što i sami shvate.Nadam se da će završiti tamo gde im je već davno bilo mjesto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *