Радојичић у Војводини

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић позвао је власти Војводине да учврсте везе са Српском како би постали окосница регионалне сарадње на простору Балкана.   "Позивам Војводину да прекограничном сарадњом и заједничким пројектима аплицирамо код фондова ЕУ и да нипошто не пропустимо указану шансу", рекао је Радојичић у обраћању у покрајинској Скупштини у Новом […]

уторак, април 5, 2011 / 15:05

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић позвао је власти Војводине да учврсте везе са Српском како би постали окосница регионалне сарадње на простору Балкана.

  "Позивам Војводину да прекограничном сарадњом и заједничким пројектима аплицирамо код фондова ЕУ и да нипошто не пропустимо указану шансу", рекао је Радојичић у обраћању у покрајинској Скупштини у Новом Саду.

Он је навео да храна, вода и енергија представљају заједничку будућност Србије, односно Војводине и Српске.

"Храна, вода и енергија су ријечи на којима ће се у будућности сукобљаватри свјетски интереси. Војводина има изузетне ресурсе у производњи хране и појединих енергената, а РС може постати највећи регионални извозник електричне енергије", истакао је предсједник парламента Српске.

Он је нагласио да Народна скупштина РС одржава став велике већине грађана када је ријеч о њеном даљем развоју.

"То значи да РС и у будућности желимо с њеним очуваним надлежностима и децентрализовану на путу европских интеграција, као и с богатом регионалном и међународном сарадњом. Од тих циљева ни по коју цијену нећемо одустати", каже Радојичић.

Он је подсјетио на вишегодишњу добру сарадњу Војводине и РС и додао да постоје сви предуслови да буде још боља. "Недавно је отворен мост преко ријеке Саве у Сремској Рачи. Ових дана од војвођанских произвођача набављено је вјештачко ђубриво, што Влада РС субвенционише. Компанија `Хемофарм` годинама је једна од најпоштованијих у РС, а прије четири мјесеца основана је заједничка нафтна компанија Србије и РС",напоменуо је Радојичић.

Радојичић је јутрос разговарао са предсједником Скупштине Војводине Шандором Егерешијем, а истовремено су одржене заједничке сједнице одбора за пољопривреду и образовање двије скупштине.

Радојичић је први високи званичник из РС, који се обратио посланицима војвођанског парламента. Делегација парламента Српске, предвођена Радојичићем, борави у једнодневној посјети Скупштини Војводине.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *