Радојичић: Садашња власт тврдоглаво брани РС

Предсједник Народне скупштине Републике Српске /РС/ Игор Радојичић изјавио је да садашња власт у РС, предвођена СНСД-ом, веома чврсто и тврдоглаво брани уставни положај, интегритет и надлежности Српске. "У свијету је нормално да изабрана власт патриотски наступа према својој земљи. Свака власт би овдје требало прије свега да буде патриотска и заступа оно што грађани […]

среда, новембар 23, 2011 / 08:01

Предсједник Народне скупштине Републике Српске /РС/ Игор Радојичић изјавио је да садашња власт у РС, предвођена СНСД-ом, веома чврсто и тврдоглаво брани уставни положај, интегритет и надлежности Српске.

"У свијету је нормално да изабрана власт патриотски наступа према својој земљи. Свака власт би овдје требало прије свега да буде патриотска и заступа оно што грађани хоће, а то је РС", рекао је Радојичић, гостујући на Алтернативној телевизији.

Он је оцијенио да Српска има бољи међународни положај него 2005. године када је РС губила једну за другом надлежности.

"Тиме што имате свој став не значи да сте ушли у конфронтацију са било ким. Често ће вас представници међународне заједнице цијенити више уколико аргументовано браните своје ставове", рекао је Радојичић.

Он је, говорећи о сарадњи СНСД-а са Јединственом Русијом, рекао да је то један од елемената спољнополитичке оријентације РС.

"Посљедњих година интензивирани су економски и политички односи РС и Руске Федерације. То је видљиво из улагања у нафтној индустрији и енергетици, али и у повећању политичких релација", појаснио је Радојичић.

Говорећи о законима о правима бораца, пензијско-инвалидском осигурању и социјалној заштити РС, Радојичић је рекао да су социјални партнери активно укључени у све фазе израде закона.

"Јако дуго трају расправе око тих законских рјешења и због тога ће бити усвајани у децембру. Децембар је рок да се ови закони усвоје и да се почну примјењивати од почетка фискалне године", рекао је Радојичић, напоменувши да је јавност рада парламента Српске апсолутно обезбијеђена.

Предсједник Народне скупштине РС рекао је да за РС не представља проблем што до сада није формиран Савјет министара БиХ.

"У разговорима о формирању Савјета министара БиХ учествоваћемо и у наредном периоду. Међутим, приједлози који се појављују у разговорима врло су опасни, јер платформаши захтјевом за пет министарстава желе да направе уставне реформе и из система одлучивања истисну министре из РС, што је недопустиво", закључио је Радојичић.0 КОМЕНТАРА

  1. I, to reče i osta živ.
    Lopov do lopova,lažov do lažova, samo vam je na umu da opljačkate što više. I vidi mu prsta!!!!! Imaš milijarde , lopino jedna, i uvijek ti je malo pa ispružio taj pogani prst uprljan brojanjem prljavog novca.
    Misliš li da ćeš ga u dobru i veselju da potrošiš? Nećeš dragi Crnogorac. Pare otete od naroda ne donose sreću ni tebi ni nikome tvome.

  2. Bigeru, pa ti si njegova podguzna muva koja se i njemu gadi.
    Šta je to, sam si . Nezaposlenih stotine hiljada a, ti jedini anusbiger. Za tebe je zlato i govno jer je žuto, to što smrdi ne smeta ti, anusbigeru.

  3. А шта је овдје речени патриотизам? То што је РС по мјери и жељи њених бескрупулозних власти фикција, а не жељи народа којем би била уоквирена стварност.x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *