Радојичић понавља: Финансијска и економска стабилност…

Предсједник Народне скупштине Републике Српске (РС) Игор Радојичић оцијенио је вечерас у Зворнику да је Српска у овој години остварила економску и финансијску стабилност. Радојичић је на трибини под називом "Актуелни политички час у Српској и региону" рекао да се може констатовати да су у претходне двије-три године, од када траје економска криза, остварени изузетни […]

субота, децембар 17, 2011 / 08:00

Предсједник Народне скупштине Републике Српске (РС) Игор Радојичић оцијенио је вечерас у Зворнику да је Српска у овој години остварила економску и финансијску стабилност.

Радојичић је на трибини под називом "Актуелни политички час у Српској и региону" рекао да се може констатовати да су у претходне двије-три године, од када траје економска криза, остварени изузетни резултати.

Он је изразио наду да ће наредна година бити као ова или мало боља, што је, како је рекао, оптимистичка прогноза и додао да је на тој прогнози конципирана економска политика и буџет за наредну годину.

"Прогноза је да би привредни раст у БиХ износио један одсто, што би одговарало овој години или, пак, мало боље, уколико наши најважнији спољнополитички партнери Србија, Хрватска, Италија и Њемачка не би имали проблема", рекао је Радијичић и додао да ће се сваки проблеми у економијама ових земаља одразити и код нас.

Говорећи о односима на нивоу БиХ, Радојичић је рекао да нема напретка о закону о попису становништва, нема Савјета министара и буџета, а ни рјешавања такозваних европских, као и других питања у БиХ.

Он је оцијенио да Социјалдемократска партија БиХ са својим "платформашима" намјерно не рјешава ова питања јер жели призвати међународну интервенцију, која би путем ОХР-а покушала наметнути рјешења са стране.

Радојичић је нагласио да је вријеме ОХР-а прошло и да добар дио многих утицајних центара сматра да је Канцеларија високог представника потпуно превазиђена.

Предсједник Народне скупштине РС оцијенио је да је за регионалну ситуацију важан моменат избор нове власти у Хрватској и улазак ове земље у ЕУ.

"Хрватска је уласком у ЕУ ријешила тај приоритет и сада ће се поново политички као нови фактор окренути Балкану, што ће бити интересантно и за нас и за Србију", рекао је Радојичић.

Истичући да није сигуран какав ће тај однос бити, Радојичић је рекао да ће Хрватска сада бити у позицији да изнутра из ЕУ одлучује о уласку БиХ и Србије, које куцају на врата Уније.

Радојичић је рекао да ће избори у Србији који се очекују на прољеће идуће године бити важан моменат за РС.

"Наш је апсолутни интерес да Србија буде стабилна и да у њој имамо поузданог партнера, јер је стратешки интерес Српске сарадња са Србијом", рекао је Радојичић.0 КОМЕНТАРА

 1. Reče i osta živ.
  Ekonomska i socijalna stabilnost RS ove godine ostvarena!!!!!
  U pravu je Crnogorac jer on smatra da su RS samo banditi na vlasti. Ostalo su tovarni magarci i magarice,ovce i ono u kokošinjcima.
  Stoka je Bog i stvorio da im tegli i da je kolju za trpezu.
  Oborio si pogled , ali nisi zaboravio da priprijetiš smrdljivim prstom.
  Svete bandere!!!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *