Радојичић: ПИК је одлучивати о крају супервизије у Брчком

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић очекује да ће на предстојећој сједници Савјета за провођење мира у БиХ бити ријечи о могућности окончања супервизије у дистрикту Брчко, али да није у потпуности сигуран да ће ПИК о томе постићи коначан договор. "У овом моменту не бих се кладио у окончање супервизије у дистрикту Брчко, […]

среда, децембар 7, 2011 / 09:35

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић очекује да ће на предстојећој сједници Савјета за провођење мира у БиХ бити ријечи о могућности окончања супервизије у дистрикту Брчко, али да није у потпуности сигуран да ће ПИК о томе постићи коначан договор.

"У овом моменту не бих се кладио у окончање супервизије у дистрикту Брчко, јер је сет услова постављен за Брчко давно завршен и све послије тога било је политика и то не домаћа већ међународна", рекао је вечерас Срни Радојичић у Бањој Луци.

Према његовим ријечима, ако неки међународни фактори, прије свега САД, тако одлуче могло би доћи до окончања супервизије, а у случају да Америка и даље буде скептична према питању Брчко дистрикта, супервизије и арбитраже не треба очекивати да ће ПИК о томе постићи договор.

Радојичић, који се данас у Берлину састао са савјетником њемачког канцелара Ангеле Меркел за вањску политику и безбједност Кристофом Хојзгеном, рекао је да Њемачка и РС имају врло сличне ставове када је ријеч о супервизији за Брчко, који се односе на то да би требало завршити супервизију и да су се сви услови зато одавно стекли.

Амбасада САД у БиХ поздравила је као позитиван корак закључак Владе Републике Српске и објављивање карте Српске која одржава коначну арбитражну одлуку за Брчко, потврђено је данас Срни из Канцеларије за односе са јавношћу Амбасаде у Сарајеву.

Влада Републике Српске недавно је усвојила закључак, према којем се "објављује и ставља у промет картографска основа административне карте РС и Брчко дистрикта"Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *