Радојичић: Нема продаје електропривреде

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је данас да актуелна власт у Српској нема намјеру да приватизује постојеће капацитете електропривреде Српске. "Не постоје никакви планови актуелних власти Српске да се изграђени капацитети електропривреде РС приватизују", рекао је Радојичић новинарима у Бањој Луци, коментаришући Нацрт стратегије развоја енергетике РС до 2030. године, која је […]

уторак, новембар 29, 2011 / 16:44

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је данас да актуелна власт у Српској нема намјеру да приватизује постојеће капацитете електропривреде Српске.

"Не постоје никакви планови актуелних власти Српске да се изграђени капацитети електропривреде РС приватизују", рекао је Радојичић новинарима у Бањој Луци, коментаришући Нацрт стратегије развоја енергетике РС до 2030. године, која је разматрана у парламенту Српске.

Радојичић је оцијенио да би усвајање закона, којим би се забраниле стране инвестиције у електроенергетику Српске, представљало заустављање развоја РС.

Говорећи о проблему енормно смањеног дотока вода у хидроелектране Српске, због чега је смањена производња струје, Радојичић је рекао да се Српска у овом моменту углавном ослонила на термоелектране.

"Од даљег развоја хидролошке ситуације зависиће производња струје у хидроелектранама и да ли ће Српска моћи да подмири своје потребе", закључио је Радојичић. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *